Denizli’de 3 hastane engelli sağlık kurulu raporu verebiliyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Denizli’de 3 hastane engelli sağlık kurulu...

Denizli’de 3 hastane engelli sağlık kurulu raporu verebiliyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Mayıs 2017 Pazartesi - 14:58Güncelleme: 15 Mayıs 2017 Pazartesi - 14:58
Denizli’de 3 hastane engelli sağlık kurulu raporu verebiliyor

Denizli’de engelli sağlık kurulu raporu vermeye Denizli, Servergazi ve Acıpayam Devlet hastanelerinin yetkili olduğu açıklandı.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Engelliler Haftası dolayısıyla birliğe bağlı sağlık tesislerinden hizmet alan engellilerle bir araya geldi. Bu buluşmada hastanelerde engelliler için yapılabilecek düzenlemeler hakkında görüş ve önerileri ele alındı.

Genel Sekreter Öztürk, “engelli gözünden hastaneler” buluşmasında, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör ile birlikte engellileri dinledi. Herkesin engelli adayı olduğunu, empati kurarak engellerin ortadan kaldırılabileceğini söyleyen Öztürk Denizli Kamu Hastaneleri Birliği olarak engelsiz hastaneler için yaptıkları çalışmaları anlattı.

İşaret dile bilen personel sayısını artırdıklarını, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile işbirliği yaparak düzenledikleri eğitimlerde 30 sağlık çalışanın sertifikalarını aldığını kaydeden Öztürk, bu personelin işitme engelli vatandaşlara hastanelerde her türlü yardımı sağladığını ifade etti.

Engelli sağlık kurulu raporu konusuna da değinen Genel Sekreter Öztürk, “TKHK’nun 18.01.2016 tarihli ‘engelli sağlık kurulu raporu vermeye yetkili sağlık tesislerinin ulaşılabilirliği’ hakkındaki yazısında, birliğimiz sağlık tesislerinin 2015 yılı erişilebilirlik düzeyi ortalamasının yüzde 56 olduğu bildirilmiştir. Birliğimize bağlı Denizli Devlet Hastanesi, Servergazi Devlet Hastanesi ve Acıpayam Devlet Hastanesi engelli sağlık kurulu raporu vermeye yetkili sağlık tesislerimizdir. Tavas Devlet Hastanesi için müracaatta bulunulmuştur. Bu nedenle bu tesislerimizin ulaşılabilirlik düzeyinin arttırılması öncelikli hedeflerimiz arasındadır” dedi.