Damarlardaki balonlaşma ameliyatla giderildi – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Damarlardaki balonlaşma ameliyatla giderildi

Damarlardaki balonlaşma ameliyatla giderildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Ağustos 2018 Salı - 13:56Güncelleme: 14 Ağustos 2018 Salı - 13:56
Damarlardaki balonlaşma ameliyatla giderildi

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde, bir hastanın karın ile göğüs bölgesi arasındaki damarlarda meydana gelen balonlaşma, gerçekleştirilen tıbbi operasyonla giderildi.

Daha önce karın ve bacak ana damarlarında balonlaşma nedeniyle ameliyat edilen 59 yaşında Cemil Araçı’nın bu kez karın ile göğüs arasındaki damarda balonlaşma görüldü. Hasta, Prof. Dr. Gökhan Önem, Dr. Yiğit Gökhan Tanrısever ve Dr. Serkan Akcan’dan oluşan ekip tarafından gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuşturuldu.

Yapılan tıbbi operasyonla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Gökhan Önem, “İki kez damarlarında balonlaşma nedeniyle ameliyat ettiğimiz hastamız sırt ve bel ağrısı nedeniyle başvurdu. Yaptığımız incelemede karın ile göğüs boşluğu arasındaki ana damarda balonlaşma ve yırtılma tespit ettik. Durumun hayati tehlike oluşturması nedeniyle hastamızın onayını alarak bu riskli ameliyatı yapmaya karar verdik. Böbrekleri, bağırsakları, karaciğeri ve omuriliği besleyen damarların balonlaşma bölgesinden çıkması ve daha önce geçirilmiş ameliyatlar yapılacak ameliyat için teknik zorluklara yol açıyordu. Kalp ve Damar Cerrahisinin en zorlu ameliyatlarının başında gelen bu ameliyatta özel teknikler kullanarak ameliyat sırasında organların hasar görmemesini sağladık” dedi.

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’nın Ege Bölgesi’nde bu tür ameliyatların yapıldığı sayılı merkezlerden biri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Gökhan Önem, damarlarında ileri balonlaşma olan hastaların yırtılma oluşmadan tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.