Denizli Sağlıkçılar Platformu kuruldu – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Denizli Sağlıkçılar Platformu kuruldu

Denizli Sağlıkçılar Platformu kuruldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Mart 2022 Perşembe - 11:05Güncelleme: 4 Mart 2022 Cuma - 00:11
Denizli Sağlıkçılar Platformu kuruldu

Tabip Odası, Diş Hekimleri Odası ve Eczacı Odası bir araya gelerek, güç birliği yapmak üzere Denizli Sağlıkçılar Platformu’nu kurdu.

Denizli’de sağlık alanında hizmet veren hekim, diş hekimi ve eczacıları ortak platformda buluşturma çalışmaları sonuçlandı. Denizli Tabip Odası Başkanı Prof Dr Hakan Rıza Erbay, Denizli Riş Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Eskicioğlu ve Denizli Eczacı Odası Başkanı Hasan Hazer, bir araya gelerek Denizli Sağlıkçılar Platformu Mutabakat Metni’ni imzaladı.

Kurulan platform ile Denizli'deki hekimlerin, diş hekimleri ve eczacıların haklarının korunması, faaliyetlerinin yasal çerçevede desteklenmesini sağlamada ortak çalışmalar yapılması, toplum sağlığına yönelik olağan ya da afet ve pandemi gibi olağanüstü durumlarda ortak çalışmalar gerçekleştirilmesi, sağlıkta şiddet ya da gerektiğinde diğer platforma üye kuruluşların ihtiyaç duyacağı hukuksal destek için güç birliği çalışması yürütülmesi, ekonomik koşulların iyileştirilmesi için ortak çalışmalarda bulunulması amaçlanıyor.

Platformun koordinatörlüğünü üstlenen Denizli Tabip Odası Başkanı Prof Dr Rıza Erbay, “Denizli Sağlıkçılar Platformunu Tabip Odası, Diş Hekimleri Odası ve Eczacılar Odası ile kurduk. Değerli Başkanlarımız sayın Diş Tabibi Mehmet Eskicioğlu ve Eczacı Hasan Hazer’in değerli iş birlikleri ve katkıları için şükranlarımı sunuyorum. Platform daha sonra sağlıkla ilgili dernekler ve sendikaların katılımıyla daha da genişletilebilir. Etkin bir işbirliği ile mesleğimize, meslektaşlarımıza, demokrasimiz ve ülkemize yararlı olmasını diliyorum” açıklamasını yaptı.