Öztürk: Obezite ve kanser taramaları öncelikli hedefimiz – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Öztürk: Obezite ve kanser taramaları öncelikli...

Öztürk: Obezite ve kanser taramaları öncelikli hedefimiz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Mart 2018 Çarşamba - 21:05Güncelleme: 7 Mart 2018 Çarşamba - 21:06
Öztürk: Obezite ve kanser taramaları öncelikli hedefimiz

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, obezite ve kanser taramalarının öncelikli hedefleri arasında olduğunu söyledi.

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, İlçelerdeki sağlık kurumları ziyaretiine devam ediyor. Bugün Çardak ve Bozkurt ilçelerine giden Öztürk, Çardak Devlet Hastanesi, Çardak Aile Sağlığı Merkezi, tadilatı devam eden Çardak 112 Acil Sağlık İstasyonu, Gemiş, Beylerli ve Söğüt sağlık evleri ile Bozkurt Aile Sağlığı Merkezi ve Bozkurt Toplum Sağlığı Merkezi’ne giderek incelemelerde bulundu.

Sağlık personeliyle yaptığı görüşmelerde 1. basamak sağlık hizmetlerinde koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulayan Öztürk, “Koruyucu sağlık hizmetlerinde ekip olarak en iyi şekilde hizmet vereceğiz. Özellikle tütünle mücadele, obezite ile mücadele ve kanser taramaları öncelikli hedeflerimiz arasında. Bu konularda hedef grubumuzda olan ulaşmadığımız halkımız kalmamalı, bu konularda kendimize iyiyi değil en iyiyi hedef koymalıyız” dedi.

Bu arada Çardak Belediyesi’ne de giden İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, Başkan Mahmut Öztürk’den Söğüt Mahallesi’ne yeni bir sağlık evi yapımı için söz aldı.