Hentbolcuya kürek kemiğinden alınan dokuyla topuk yapıldı – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Hentbolcuya kürek kemiğinden alınan dokuyla topuk...

Hentbolcuya kürek kemiğinden alınan dokuyla topuk yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Şubat 2019 Perşembe - 11:38Güncelleme: 28 Şubat 2019 Perşembe - 11:44
Hentbolcuya kürek kemiğinden alınan dokuyla topuk yapıldı

Motosiklet kazası sonucu sağ ayak topuk bölgesinde doku kaybı oluşan profesyonel hentbolcu Süleyman Önür, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen tıbbi operasyonla yeniden parkelere dönme şansını yakaladı. Önür’e kürek kemiğinden alınan dokuyla topuk yapıldı.

Kullandığı motosikletin bir araçla çarpışması sonucu yaralanan 32 yaşındaki bir çocuk babası Süleyman Önür, PAÜ Hastanesi’ne kaldırıldı. Aynı zamanda profesyonel hentbolcu olan işitme engelli Önür’ün sağ ayak topuk bölgesinde deri ve deri altı dokuda büyük hasar olduğu belirlendi. Bunun üzerine plastik cerrahi bölümünde ameliyata alındı.

İlk müdahalesinin ardından PAÜ Hastanesi Plastik Cerrahi Kliniğine yatırılan hasta peş peşe ameliyata alınarak topuk bölgesindeki ölü dokular temizlendi. Önür’ün spor hayatını sürdürebilmesi için de topuk dokusunun fonksiyonel olacak şekilde tekrar yapılması planlandı. Bir dizi ameliyatın sonrasında sağlığına kavuştu.

Ameliyat sonrası ayağa kalkan genç çok mutlu olduğunu belirtti. Operasyonu yapan Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr Ramazan Hakan Özcan yapılan ameliyat ile topuk dokusunun yeniden oluşturulduğunu ve hastanın tekrar sahalara dönebileceğini belirtti. Özcan, “Gerçekleştirilen ameliyatlar ile sol kürek kemiği yan kısmından damarları ile birlikte alınan cilt dokusu topuk bölgesine aktarıldı. Mikrocerrahi olarak damarların dikilmesi ile hastanın sırtından alınan dokunun beslenmesi sağlandı. Hastanın bu işlem ile sağ topuğunda sol topuğuna göre yükseklik farkı oluşmadı. Hasta, uygun fizik tedavi sonrası sahalara dönebilecek” dedi.