Kale Devlet Hastanesi Mezoterapi Kliniği açıldı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Kale Devlet Hastanesi Mezoterapi Kliniği açıldı

Kale Devlet Hastanesi Mezoterapi Kliniği açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Aralık 2022 Cuma - 14:16Güncelleme: 23 Aralık 2022 Cuma - 14:59
Kale Devlet Hastanesi Mezoterapi Kliniği açıldı

Denizli’nin Kale ilçesinde sağlık hizmeti sunan devlet hastanesinde, geleneksel tamamlayıcı tıbbın bölümlerinden biri olan mezoterapi polikliniği açıldı.

Hizmete giren Kale Devlet Hastanesi Mezoterapi Polikliniğinde uygulanacak işlemler hakkında bilgi veren Uz Dr Fatma Şahinbaş, mezoterapinin çeşitli amaçlarla düşük dozda hazırlanan karışım ilaçların iğneler ile derinin orta kısmına enjekte edilmesi olduğunu belirtti.

Mezoterapi cilt kırışıklıklarında, leke, sivilce ve yara izlerinde, deri çatlaklarında, selülit tedavisinde, saç dökülmesinde, bölgesel zayıflamada, akut ve kronik ağrı sendromlarında, kas, tendon ve bağ yaralanmalarında, adet ağrılarında uygulanabildiğini kaydeden Şahinbaş, hamilelere, emziren annelere, inme-felç geçmişi olan hastalara, kanser hastalarına, kan pıhtılaşma bozukluğu olan hastalara mezoterapi uygulanmadığını ifade etti.

MEZOTERAPİ UYGULAMASI

Mezoterepi işleminden önce hastanın hekim tarafından muayene edilerek değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Şahinbaş, “Mezoterapi amaca göre kişinin yaşına, şikayetlerine, bu şikayetlerinin şiddetine, mevcut hastalıklarına ve tıbbi durumuna uygun olarak çeşitli maddelerin (ağrı kesiciler, kas gevşeticiler, elementler, vitaminler, minareler vs.) belirli oranlarda karıştırılması ile hazırlanan kokteyl karışımların mezoterapi iğneleri ile cildin dermiş tabakasına verilmesi ile uygulanır. Uygulama öncesi lokal anestezik kremler uygulanarak ağrı ve acı hissi, uygulama sonrasında da onarıcı kremler ile oluşabilecek şişlik, morluk gibi yan etkiler en aza indirilmektedir. Tedavi hastanın ihtiyacına göre, 7-10 gün aralıklarla toplam 3-5 seans olarak planlanmaktadır” dedi.

MEZOTERAPİ SONRASI NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?

Mezoterapinin 4. seanstan sonra etkisinin gözle görünür hale geldiğini ve seansların planlanan aralıklara uygun olarak devam edilmesinin tedaviyi daha başarılı kıldığını belirten Şahinbaş, mezoterapi sonrası nelere dikkat edilmesi gerektiğini de şöyle açıkladı:

“Uygulama sonrası ilk 24 saat duş alınmamalı ve banyo yapılmamalıdır. Aşırı güneşten kaçınılmalı. Hamam, sauna ve sıcak su uygulanmaları kullanılmamalıdır. Alkol alınmamalı, bol su içilmeli, zorlayıcı, ağır egzersizlerden ve hareketlerden kaçınılmalı, havuz ve denize girilmemelidir. Uygulama yapılan vücut ise dar giysiler giyilmemeli, uygulama bölgesi yüzdeyse yoğun makyaj yapılmamalıdır.”