Eymer’den coronavirüslü personel açıklaması – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Eymer’den coronavirüslü personel açıklaması

Eymer’den coronavirüslü personel açıklaması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Temmuz 2020 Salı - 19:12Güncelleme: 28 Temmuz 2020 Salı - 19:13
Eymer’den coronavirüslü personel açıklaması

Denizli mermer sektöründe faaliyet gösteren Eymer Limitet Şirketi, fabrikada çalışan işçilerle ilgili coronavirüs paylaşımında bulundu. Açıklamada, bugüne kadar 7 personelin COVID-19 testinin pozitif çıktığı ve 6’sının tedavisinin tamamlandığı belirtildi.

Denizli Valiliğinin coronavirüse karşı önlemlerin ve korunmanın sıkı bir şekilde devam etmesine yönelik yaptığı “Tedbirlere yeterince uyulmadığı anlaşılan bir fabrikada tek pozitif vaka ile başlayan süreçte çalışanların büyük çoğunluğu COVID-19’a yakalandı. 25 gündür kapalı olan fabrikada çalışanlarla birlikte ailelerine de bulaştı. Ne yazık ki bir kişi de hayatını kaybetti” açıklama büyük yankı yarattı.

Gün boyunca sosyal medyadan fabrika ve ölen kişinin isminin verilmemesi eleştirilirken, tahminlere yönelik paylaşımlar da yapıldı. Bu gelişmeler üzerine gözlerin çevrildiği Mehmet Eyüpoğlu’nun sahibi olduğu Eymer Mermer’den açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:

“Yaklaşık bir hafta önce firmamız Eyüpoğlu Mermer'de bir personelimizde pozitif Covid19 vakası tespit edilmiştir. 20.07.2020 Çarşamba günü Denizli Sağlık İl Müdürlüğü ile yapılan istişare ile tedbir amaçlı firmamız üretimine ara vermiştir. Bugüne kadar 7 personelimizde pozitif yaka görülmüş, bunların hiçbiri yoğun bakım tedavisi görmeyip tümü Denizli Devlet Hastahanesinde karantina tedavisi görmüştür. Bugün itibari ile hastahanede 1 personelimiz olup 6 personelimiz tedavilerinin ardından taburcu olmuştur. Personellerimizde son 4 gündür pozitif yaka bulunmamış olup 04.08.2020 Salı günü firmamız tüm personeliyle faaliyetlerine başlayacaktır.”