Denizli eski Valisi Altıparmak’ın tepkisi: Ölüme terk eden sistem – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Denizli eski Valisi Altıparmak’ın tepkisi: Ölüme...

Denizli eski Valisi Altıparmak’ın tepkisi: Ölüme terk eden sistem

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Temmuz 2021 Perşembe - 10:44Güncelleme: 22 Temmuz 2021 Perşembe - 10:48
Denizli eski Valisi Altıparmak’ın tepkisi: Ölüme terk eden sistem

Denizli eski Valisi Ahmet Altıparmak, kuzeni Ali İmran Kaplan’ın mide kanamasına bağlı olarak yaşamını yitirmesine sosyal medya hesabından “Ülsere bağlı mide kanmasından hasta kaybedilir mi? Bu ülkede edilir! Ağrıdan kıvranan hastaya önce ağrı kesici, sonra lağman verip gönderen ilgisizlik ve karşı taraf kabul etmiyor diye ölüme terkeden sistem, daha 51’ndeki bir Yiğidi öldürdü!” paylaşımıyla tepki gösterdi.

İddiaya göre, Ali İmran Kaplan, mide ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti. Ağrı kesici ve lağman verilerek gönderildi. Ağrıları dinmeyince yeniden hastaneye kaldırıldı. Mide kanaması geçirdiği ve dışkının kana karıştığı belirlendi. Hayati tehlikenin ortaya çıkmasıyla sevk işlemlerinde yaşanan sorun, akrabası olan Denizli eski Valisi Ahmet Altıparmak’ın girişimleriyle aşıldı. Sevki yapılan Kaplan, Ankara Şehir Hastanesinde ameliyata alındı, ancak hayatını kaybetti.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GÖSTERDİ

Yaşanan üzücü olay üzerine Altıparmak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Ülsere bağlı mide kanmasından hasta kaybedilir mi? Bu ülkede edilir! Ağrıdan kıvranan hastaya önce ağrı kesici, sonra lağman verip gönderen ilgisizlik ve karşı taraf kabul etmiyor diye ölüme terkeden sistem, daha 51’ndeki bir Yiğidii öldürdü!” ifadelerini kullandı.

Bir başka paylaşımında da “Ankara ve Kırşehir Valilerimizin özel çabasına, Kırşehir İl Sağlık Müdürü ve Sağlık Da. Başkanının gayretlerine rağmen, muhatap hastanelerin kabul etmeden sevkin yapılamaması vahim hadiseyi yaşattı. Dilerim başka hastalarımız böyle üzücü bir olayı yaşamaz” ifadelerine yer verdi.