Baklan’da öğrencilere göz taraması – D20Haber
19.05.2024, Pazar
18 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Baklan’da öğrencilere göz taraması

Baklan’da öğrencilere göz taraması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Nisan 2018 Salı - 16:02Güncelleme: 3 Nisan 2018 Salı - 16:08
Baklan’da öğrencilere göz taraması

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nün organizasyonuyla ilçelerdeki öğrenciler göz taramasından geçiriliyor. Bu yılın ilk tarama çalışması Baklan’da gerçekleştirildi.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği döneminde, 2015 yılında ilçelerde başlatılan göz taraması çalışmaları Buldan, Çal, Sarayköy, Honaz, Kale, Beyağaç ve Çameli’de gerçekleştirilerek 20 bin 250 öğrenci göz taramasından geçirilmişti. Bu çalışma şimdi de İl Sağlık Müdürlüğünce devam ettiriliyor. İlk tarama Baklan’da yapıldı.

Haberin DevamıReklam




İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli’de göz hekiminin olmadığı hastanelerde gerçekleştirdikleri göz taramalarını diğer ilçelerde de devam ettirdiklerini söyledi. Öztürk, “Denizli’de ‘göz taramasından geçmeyen çocuk kalmayacak’ diyerek projemizin kapsamını genişlettik. İl Sağlık Müdürlüğü olarak tüm ilçelerde önümüzdeki süreçlerde tarama yapmak için planlamamızı yaptık. Bu kapsamda göz taramalarımıza ilk olarak Baklan İlçemizde başladık. Baklan Toplum Sağlığı Merkezimizde oluşturduğumuz göz polikliniğinde 2 gün boyunca Denizli Devlet Hastanesinden görevlendirdiğimiz göz sağlığı ve hastalıkları uzmanlarımız tarafından çocuklara tarama yapıldı. Yaklaşık 650 öğrencimizi göz taramasından geçirdik. Ardından Bekilli, Bozkurt, Çardak, Güney, Serinhisar’da yaptığımız planlama ile toplamda yaklaşık 7.700 öğrencimizi göz taramasından geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.