03.10.2026, Cumartesi
14 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu

Denizli Acil Durum Hastanesi inşaatında son durum

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Eylül 2025 Pazartesi - 13:03Güncelleme: 22 Eylül 2025 Pazartesi - 14:05
Denizli Acil Durum Hastanesi inşaatında son durum

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde yapımına geçen yıl başlanan ve yıl sonunda hizmete açılacağı açıklanan 500 yataklı Acil Durum Hastanesinin inşaatı hızla devam ediyor. Hastane kaba inşaatının büyük kısmı tamamlanırken, çalışmalar binanın iç kısımlarında yoğunlaştı.

Bu haber, D20HABER.COM’un özel haberidir. Kaynak belirtmek ve bağlantı vermek koşuluyla kullanılabilir. Lütfen emeğe saygı gösterin, “kopyala yapıştır” yapmayın!

Merkezefendi’nin Karahasanlı Mahallesi’nde hizmet verecek olan Acil Durum Hastanesi, Denizli Şehir Hastanesi ile birlikte Mayıs-2024’te 11 milyar 999 milyon 995 bin liraya ihale edildi. İhale sonrası yatak kapasitesi de 400’den 500’e çıkarıldı.

Yapımını Teyda İnşaat – İntaş Taahhüt Yapı iş ortaklığının üstlendiği hastanenin inşaat başlangıç tarihi 6 Haziran 2024 olurken, sağlık kurumunun hizmete alınma tarihi 2025 yılı sonu olarak planlandı.

İNŞAATTA SON DURUM

Haberin DevamıReklam




Zemin artı 2 katlı olarak planlanan hastanenin kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlandı. Dış cephe kaplamaları yapıldı ve çalışmalar yapının iç kısımlarında yoğunlaştı.

Bu arada 2052 Sokak ile Şehir ve Acil Durum hastanelerinin yapıldığı bölgeye doğal gaz ulaştıracak altyapının da bir bölümü tamamlandı.

DEVLET HASTANESİ TAŞINACAK, HANGİ BİRİMLER OLACAK?

Acil Durum Hastanesi hizmete girdiğinde, Denizli Devlet hastanesi buraya taşınacak. Hastanede; 106 poliklinik, 14 ameliyathane, 7 işlem odası, MR, BT, anjiyo, röntgen, USG, mamografi, kemik dansitometri ve benzeri tıbbi birimler yer alacak.