Daha güvenli sürüş için eğitim – D20Haber
07.05.2024, Salı
12 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Daha güvenli sürüş için eğitim

Daha güvenli sürüş için eğitim

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Ağustos 2017 Pazartesi - 10:03Güncelleme: 7 Ağustos 2017 Pazartesi - 10:03
Daha güvenli sürüş için eğitim

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nün bazı bölgelerde vakalara daha kolay ve hızlı ulaşımını sağlamak için oluşturduğu motosiklet ambulans ekiplerinde görev alan sağlık personeline “ileri sürüş teknikleri eğitimi” verildi.

İl sağlık Müdürlüğü, acil sağlık hizmetlerinin etkin, verimli, ulaşılabilir ve hızlı sunulması amacıyla il merkezi, Pamukkale ve Karahayıt ören yerlerinde görev yapmak üzere 8 sağlık personelinin görev aldığı motosiklet ambulans ekipleri oluşturdu. İki motosiklet ile vardiyalı olarak görev yapan personelin vakalara giderken motosikletleri daha güvenli bir şekilde kullanmalarını sağlamak amacıyla ileri sürüş teknikleri eğitimi düzenlendi.

Eğitim, İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli motosikletli polis timleri eğitmeni polis memuru Mehmet Sırmalı tarafından verildi. Bu eğitimle durma, kalkma, yerden kaldırma, manevra, artçı pozisyonu, slalom, şerit değiştirme, engelden kaçabilme, ani durma, dar alandan geçme, keskin dönüş, yavaş dönüş, ani dönüş, rampada kalkış, rampada artçı ile geri iniş gibi konularda güvenli sürüş teknikleri konularında deneyim kazanmaları sağlandı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, acil sağlık hizmetlerinin eşit, ulaşılabilir, kaliteli, hızlı ve verimli olarak yürütülmesi çabalarının artarak devam ettiğini, bunu gerçekleştirirken de personelin güvenliğini sağlayacak eğitimleri düzenlediklerini belirtti.