Coronavirüsü yenen itfaiye eri 2 kez immün plazma bağışladı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Coronavirüsü yenen itfaiye eri 2 kez...

Coronavirüsü yenen itfaiye eri 2 kez immün plazma bağışladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Mayıs 2020 Cuma - 11:21Güncelleme: 15 Mayıs 2020 Cuma - 11:21
Coronavirüsü yenen itfaiye eri 2 kez immün plazma bağışladı

Coronavirüsü yenen itfaiye eri, Kızılay Denizli Şubesine gelerek tedavi sürecindeki hastalar için 2 kez immün plazma bağışında bulundu.

Uşak’ın Banaz ilçesinde 7 yıldır itfaiye eri olarak görev yapan 32 yaşındaki Emrah Demir, geçtiğimiz ay coronavirüse yakalandı. Uşak’taki hastanede tedavi altına alınan Demir, tedavisinin ardından sağlığına kavuştu. Görevine dönen Demir, ‘immün plazma’ bağışçısı olmaya karar verdi. Türk Kızılayı Denizli Şubesine gelerek 2 defa plazma bağışında bulunan Demir, üçüncüsünü de bu ay sonunda vereceğini söyledi.

Sağlığına kavuşunca hiç tereddüt etmeden plazma bağışçısı olmaya karar verdiğini belirten Demir, “Bu süreçte telefon geldi ve ‘coronavirüsü yendiğin için plazma bağışçısı olmak ister misin?’ diye sordular. ‘Coronavirüsü yenemeyen hastalara bir nebze olsun ilaç olacaksın’ dediler. İki kere plazma bağışladım, üçüncüsünü de bu ay sonunda vereceğim. Başkalarına umut olmak anlatılamayacak bir duygu. Yani sizin sayenizde insanlar ayağa kalkıyor, toparlanıyor, sağlığına kavuşuyor. Bu coronavirüs sonrası kendinize verdiğiniz bir ödül gibi” dedi.

DENİZLİ (İHA)