Coronavirüs tedavisi ücretsiz yapılacak – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Coronavirüs tedavisi ücretsiz yapılacak

Coronavirüs tedavisi ücretsiz yapılacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Nisan 2020 Salı - 09:19Güncelleme: 14 Nisan 2020 Salı - 09:19
Coronavirüs tedavisi ücretsiz yapılacak

Coronavirüse (COVID-19) yakalanan tüm vatandaşların tedavileri ücretsiz yapılacak. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, kişilerin sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmayacak.

Coronavirüs tedavisine ilişkin önemli bir karar alındı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, coronavirüsün teşhisi, tedavisi ve hastalığın tedavisinde kullanılan ilaçlardan ücret alınmayacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, “Dünya Sağlık Örgütünce pandemi olarak ilan edilen coronavirüs (COVID-19) hastalığı ile mücadele kapsamında, herhangi bir sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın tüm kişiler Sağlık Bakanlığınca temin edilerek dağıtımı yapılacak olan; söz konusu hastalıktan korunmaya yönelik kullanımı tavsiye edilen her türlü kişisel koruyucu ekipmanlardan, hastalığın teşhisinde kullanılan testler, kitler ve bunların kullanılmasına ilişkin sair ekipmanlardan, hastalığın tedavisinde kullanılmak üzere merkezi olarak temin edilen ilaçlardan yararlanmada 8/1/2002 tarih ve 4736 sayılı kanunun 1. maddesinin 1. fıkrası hükmünden muaftır” denildi.