Babadağ’da coronaya yakalanan müdürün hastaneden şikayeti tepki çekti – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Babadağ’da coronaya yakalanan müdürün hastaneden şikayeti...

Babadağ’da coronaya yakalanan müdürün hastaneden şikayeti tepki çekti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Eylül 2020 Perşembe - 07:30Güncelleme: 17 Eylül 2020 Perşembe - 00:52
Babadağ’da coronaya yakalanan müdürün hastaneden şikayeti tepki çekti

Denizli’nin Babadağ ilçesinde bir süre önce coronavirüse yakalanan, maskesiz toplantı yaptığı iddiası üzerine 32 öğretmenin karantinaya alınmasıyla müdürü olduğu okulun 14 gün kapatılmasına yol açtığı öne sürülen S.K., tedavi gördüğü SDH ile ilgili Vali Ali Fuat Atik’i de etiketleyerek şikayetçi oldu. S.K.’nin bu paylaşımına sağlıkçılardan tepki gelirken, COVID’li yolcu servisi talebi Vali Atik’in talimatıyla karşılandı.

Babadağ Ahmet Nazif Zorlu Fen Lisesi Müdürü S.K. ve Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü olan eşi H.K.’nin COVID-19 testleri pozitif çıkmış, S.K.’nin maskesiz olarak toplantı yaptığı iddiaları üzerine okulda görevli 32 öğretmen önlem amaçlı karantinaya alınmış, okul da 14 gün kapatılmıştı.

“SERVİS YETERSİZ, KORTEYNER HİJYENİK DEĞİL” ŞİKAYETİ

Tedavi gören S.K., sosyal medya hesabından Vali Atik’i de etiketleyerek, “Covid yolcu servisi yetersiz, SDH bekleme konteyneri hijyenik değil ve hemşire nezaketsizliği mevcut sayın valim @alifuatatik . Bu konuda da değerli talimatlarınız beklenmektedir” paylaşımını yaptı.

ATİK’İN TALİMATIYLA 4 ARAÇ YÖNLENDİRİLDİ

Vali Ali Fuat Atik, kendisi etiketlenerek yapılan paylaşımla ilgili incelemesinin ardından S.K.’ye “Devletimiz salgına karşı tüm imkanlarını seferber etmiş durumda. İl Sağlık Müdürlüğümüze gün içinde ilave 4 adet araç daha yönlendirilmiş, hijyen ve vatandaş memnuniyeti konusunda talimatlandırılmıştır. Bu zorlu süreci de karşılıklı nezaket çerçevesinde hep birlikte atlatacağız” yanıtını verdi.

İKİNCİ PAYLAŞIMINDA TEŞEKKÜR ETTİ

İkinci paylaşımında ise, “Şu anda hastaneden yeni çıktım. Bugün herşey çok güzeldi. Hijyen ve nezaket belirgindi. Servis sorunu da yaşanmadı. Vatandaşının yanında olan siz değerli valimize ve hastane yönetimi ile çalışanlarına çok teşekkür ederim. Rabbim devletimize zeval vermesin” ifadelerini kullandı.

 

TEPKİLER GELDİ

Müdür S.K., ikinci paylaşımında hastane çalışanlarına teşekkür etse de tepkiler gecikmedi. Sosyal medya kullanıcısı A.B., hastaneyle ilgili paylaşımından dolayı S.K.’ye “Okulunda maskesiz toplantı yaparak 32 kişiye covid bulaşmasına sebep olan kişinin bizim hastanemizi şikayet etmesi gerçekten ironik olmuş hastanemizin temizliğide hasta memnuniyeti de her zaman övgüye mazhar olmuştur bilen bilir sağlık personelinin kıymeti alkışlamakla kalmaz” sözleriyle tepki gösterdi.

Bir başka sosyal medya hesabından “Mart ayından beri özveriyle çalışan sağlık personelini maalesef covid değil hastalarımızın anlayışsızlığı üzmekte ve yıpratmaktadır 24 saatte yüzlerce hasta bakılmasına rağmen temizlik ve hasta memnuniyeti konusunda her zaman SDH üst seviyede olmuştur” paylaşımı yapıldı.

SDH’de hasta güvenliğinin her zaman önde olduğunu savunan bir sosyal medya kullanıcısı da “Kirli diye bahsedilen covid bekleme yerinde çoğu hastanede olmayan negatif basincli hava sistemi var SDH da öncelik her zaman hasta güvenliği olmuştur tâbi bunu hasta olmasının faturasını saglikciya kesen bilmez” ifadelerini kullandı.

Bir başka tepki de ise “Henüz sağlık personeline teşekkür etmek için yazanı görmedik ama şikayet mevzu bahis olunca oldukça hizlilar 7/24 çalışan gecesi gündüzü olmayan saglikciyi nezaketsiz bulmak ne kadar kolay umarım hakettigimiz değeri görürüz SDH candır” değerlendirmesi yapıldı.