Ameliyat edildi, 20 yıl sonra gördü – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Ameliyat edildi, 20 yıl sonra gördü

Ameliyat edildi, 20 yıl sonra gördü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Ocak 2022 Pazartesi - 14:14Güncelleme: 24 Ocak 2022 Pazartesi - 14:45
Ameliyat edildi, 20 yıl sonra gördü

Katarakt ve taş çarpmasına bağlı olarak yaklaşık 20 yıl önce görme yetisini büyük ölçüde yitiren hasta, ilk ameliyatında yüzde 30 görme seviyesine kavuştu.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesine gelen 79 yaşındaki Mustafa Akan, görme problemi olduğunu aktardı. PAÜ Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr İbrahim Toprak ve Araştırma Görevlisi Yasin Durkal ile ekibinin başarılı geçen ameliyatıyla hastanın sol gözü yüzde 30 görme seviyesine ulaştı.

Konuyla ilgili bilgi veren Doç Dr İbrahim Toprak, yapılan tetkikler sonucu taş çarpmasıyla görme kaybı oluşan sol gözün yeniden görme ihtimali olduğunu hastaya aktardıklarını, ameliyatı kabul etmesiyle de tıbbı operasyonun gerçekleştirildiğini söyledi. Toprak, “Yaklaşık yarım saat süren başarılı bir operasyon ile yapışıklıklar açıldı, katarakt parçaları uzaklaştırıldı, görme aksı açıldı ve suni göz içi merceği yerleştirildi. Henüz ameliyat sonrası erken dönemde olmamıza rağmen görme düzeyi sadece ışık görür düzeyden yüzde 30 seviyesine ulaştı. Bu noktada yapılan görme potansiyeli olabilecek bir gözü tespit etmek ve gerekeni yapmak şeklinde özetleyebiliriz. Bu arada sağ gözünün katarakt ameliyatını da en kısa sürede tamamlayacağız” dedi.