3 haftadan uzun süren öksürüğe dikkat! – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. 3 haftadan uzun süren öksürüğe dikkat!

3 haftadan uzun süren öksürüğe dikkat!

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Mart 2018 Cumartesi - 14:41Güncelleme: 24 Mart 2018 Cumartesi - 14:41
3 haftadan uzun süren öksürüğe dikkat!

Denizli İl Sağlık Müdürü ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Berna Öztürk, öksürüğün 3 haftadan fazla devam etmesi durumunda hastanın en yakın sağlık kurumuna başvurması uyarında bulundu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Berna Öztürk, Dünya Tüberküloz Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüberkülozun uzun yıllardan bu yana görülen bir hastalık olduğunu, ancak tedavi edilebildiğini ve son yıllarda istikrarlı bir şekilde hastası sayısının azaldığını belirtti.

Denizli’de 2017 yılında 84 yeni tüberküloz hastası saptandığını, yıl içinde 150 hastanın takibinin yapıldığını ifade eden Öztürk, “Tüberkülozun en önemli belirtileri gece terlemesi, göğüste ağrı, ateş, inatçı öksürüktür. Bu belirtileri olan ve özellikle 3 haftadan daha fazla öksürüğü olan hastaların en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları gerekmektedir. Hastalığın takip ve tedavileri Verem Savaş Dispanserimizde ücretsiz yapılmaktadır. Ayrıca tüberküloz hastası olan bir kişinin aile üyeleri, birlikte çalıştığı kişiler ve arkadaşları hastalığın bulaşması açısından en büyük risktedirler. Bu kişilerde dispanserler de kontrolden geçirilmekte ve gerekli olanlar korumaya alınmaktadır” dedi.