Öztürk: Akbaş Barajı’na kanalizasyon atıkları karışıyor – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Öztürk: Akbaş Barajı’na kanalizasyon atıkları karışıyor

Öztürk: Akbaş Barajı’na kanalizasyon atıkları karışıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Ağustos 2022 Çarşamba - 13:50Güncelleme: 17 Ağustos 2022 Çarşamba - 15:34
Öztürk: Akbaş Barajı’na kanalizasyon atıkları karışıyor

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, endişe yaratan bir açıklamada bulunarak, kentin 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacağı ifade edilen Akbaş Barajı’na kanalizasyon atıklarının karıştığını iddia etti.

• Yakında kente su sağlayacak Akbaş Barajı'nda kirlilik

Denizli’de hem sulama hem içme suyu amaçlı inşa edilen Akbaş Barajı ile ilgili kitleleri tedirgin eden bir iddia ortaya atıldı. İddialar üzerine baraj yakınındaki mahallelere giden İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk, baraj çevresinde incelemelerde bulundu.

“ATIKLAR DERELER ARACILIĞIYLA TAŞINIYOR”

Akbaş ve Karaçay mahallelerinden gelen atıkların dereler aracılığı ile temiz su ile karışıp baraja aktığını söyleyen Öztürk, “DSİ memba kalitesinde içme suyu verdiğini iddia ediyor. Buraya geldiğimde bir köylü bana ‘Bizim pisliğimizi Denizli içiyor’ diyerek gülmüştü. Buradaki köylerin atık suları, foseptik çukurlarından sızan sular baraja karışıyor” dedi.

Nüfusu binin altında olan mahallelerin büyük bölümünde kanalizasyon şebekesi bulunmadığını belirten Öztürk, “Akbaş Barajı’nın 2050 yılına kadar Denizli’nin su ihtiyacını karşılayacağı söyleniyor. Özellikle nüfusu binin altında olan yerlerde Büyükşehir Belediyesi kanalizasyon yapmadı. Aşağı Karaçay, Aydınlar ve Akbaş’ta kanalizasyon atıkları çaydan devam ederek baraja akıyor. Bölgedeki diğer köylerin de atıkları aynı yere akıyor. Bu sulara arıtma yapılmıyor” ifadelerini kullandı.

DSİ GENEL MÜDÜRÜ “MENBA KALİTESİNDE SU” DEMİŞTİ

DSİ Genel Müdürü Lütfi Akca, bir süre önce yaptığı açıklamada "Denizli İçme Suyu Projesi ile Denizli'ye uygun kalite standartlarında arıtılmış içme suyu verilecektir" ifadelerini kullanmıştı.