Denizlili ünlü oyuncu Settar Tanrıöğen’in sağlık durumuyla ilgili yeni açıklama – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. MÜZİK-TİYATRO-SİNEMA
  6. /
  7. Denizlili ünlü oyuncu Settar Tanrıöğen’in sağlık...

Denizlili ünlü oyuncu Settar Tanrıöğen’in sağlık durumuyla ilgili yeni açıklama

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Şubat 2024 Perşembe - 14:29Güncelleme: 1 Şubat 2024 Perşembe - 14:30
Denizlili ünlü oyuncu Settar Tanrıöğen’in sağlık durumuyla ilgili yeni açıklama

Geçirdiği beyin kanamasına bağlı olarak özel bir hastanede tedavisi devam eden Denizlili ünlü sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Settar Tanrıöğren’in sağlık durumuyla ilgili yeni bir açıklama yapıldı.

• TIKLAYIN | Sinema ve dizi oyuncusu Settar Tanrıöğen, beyin kanaması geçirdi

• TIKLAYIN | Kızılcık Şerbeti’nin Denizlili oyuncusu Settar Tanrıöğen ikinci kez ameliyat edildi

Türk sinemasının dikkat çeken filmleri Eşkıya, Vavien, Aşıklar Bayramı gibi filmlerinde rol alan, ilgiyle izlenen dizilerde ve tiyatro oyunlarında roller alan, son olarak Kızılcık Şerbeti dizisinde Abdullah Bey karakterini canlandıran Settar Tanrıöğen ile ilgili tedavi gördüğü hastaneden yeni bir açıklama yapıldı.

Beyin kanaması nedeniyle 26 Ocak’ta ameliyata alınan, beyinde sıvı oluşması üzerine 30 Ocak’ta ikinci kez ameliyat geçirmişti. Ünlü oyuncunun sağlık durumuyla ilgili Dr. Engin Çakmakçı’nın yaptığı açıklama şöyle:

"Hastamız Settar Tanrıöğen bir haftadan beri üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetlerinin yanı sıra hareketlerde ve konuşmada yavaşlama ve ara sıra kısa süreli bilinç bulanıklığı ile 26 Ocak 2024 Cuma günü saat 20:45’de Acıbadem Taksim Hastanemize başvurmuştur. Yapılan muayene ve tetkikleri sonucunda beyin damarlarından birinde anevrizma (anterior komunikan arter anevrizması) kanaması saptanmıştır.

Bu tanı üzerine Acıbadem Ataşehir Hastanemize sevk edilen hastamız, Prof. Dr. Hatem Hakan Selçuk liderliğindeki Girişimsel Nöro-Radyoloji ekibi ve anestezi uzmanı Doç. Dr. Nurcan Kızılcık tarafından işleme alınmış ve kanamaya yol açan anevrizma başarılı bir şekilde kapatılmıştır.

Hastamız işlem sonrasında tekrar yoğun bakıma alınmıştır. Sanatçı Settar Tanrıöğen’in hastanemize gelişinde olduğu gibi bilinci açık bir halde yoğun bakım servisimizde izlenmeye devam edilmektedir.

Bugün itibariyle klinik durumu stabildir. Bu tür beyin kanamalarından sonra ortaya çıkabilecek risklerin varlığı nedeniyle, hastamız Settar Tanrıöğen’in yakın takibi bir süre daha yoğun bakım ünitemizde devam edecektir."