Tüm Emeklilerin Sendikası: Krizin bedelini çıkaranlar ödesin – D20Haber
16.06.2024, Pazar
22 °C / 40 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Tüm Emeklilerin Sendikası: Krizin bedelini çıkaranlar...

Tüm Emeklilerin Sendikası: Krizin bedelini çıkaranlar ödesin

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Mayıs 2024 Perşembe - 21:06Güncelleme: 23 Mayıs 2024 Perşembe - 21:07
Tüm Emeklilerin Sendikası: Krizin bedelini çıkaranlar ödesin

Tüm Emeklilerin Sendikası Denizli Şube Başkanı Mesdan Yıldırım, ekonomik krizi emekliler, emekçiler ve halkın değil 22 yıldır ülkeyi yöneten iktidar çıkardığını, çıkaranların da bedelini ödemesi gerektiğini belirtti.

Tüm Emeklilerin Sendikası Denizli Şubesi üyeleri, emeklilerin yaşadığı ekonomik sorunları Candoğan Parkı önünde basın açıklamasıyla dile getirdi. Hayat pahalılığının gün geçtikçe daha da ağırlaştığını vurgulayan şube başkanı Mesdan Yıldırım, iktidarın halkın sıkıntılarına çözüm aramak yerine gündemi değiştirerek yaşanan ekonomik krizi unutturmaya çalıştığını söyledi.

10 Mayıs 2024 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile “Yabancı uyruklu hastaların ayakta tedavilerinde sağlık hizmeti, ilaç, tıbbi cihaz, ortez-protez ve diğer malzemelerin giderleri Sağlık Bakanlığınca karşılanacağı” yayımlandığını kaydeden Yıldırım, kararnamenin tasarruf paketinden önce yayımlanması manidar bulduklarını, emekçiden ve halktan hastalandığında muayene parası, ilaç katkı payı, ilaç fark parası alındığını, diğer yandan yabancı uyruklu hastaların tedavi giderini Hazine’ye yüklendiğini söyledi.

“EMEKLİYİ OYALAMAKTAN VAZGEÇİN”

Emeklilerin ucuza bir şeyler almak için saat 17.00’den sonra pazara çıktığını, ucuz bulduğu birkaç parça ile pazar masrafını gördüğünü, et, süt, yumurta, peynir gibi temel gıdaları alamadığını, kirasını elektrik, su, doğalgaz faturasını ödeyemediğini dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

Haberin DevamıReklam




“Evet, tablo bu kadar vahim, iktidar bunları görmezden gelerek kendi iktidarını sürdürme peşinde, bir yandan yeni anayasa yapma derdinde, bir yandan sözde tasarruf paketi açıklamakta. İktidar açıkladığı tasarruf paketi ile emeklinin, emekçinin ve halkın fedakârlık etmesini istiyor. Temmuz ayında yapılacak maaş artışlarını yapmamak için bahane üretme derdinde. Emekliyi oyalamaktan vazgeçin. İktidar itibardan, şatafatlı yaşantıdan tasarruf etmiyor, Hazine garantili köprü, otoyol, tünel, havaalanı, şehir hastanelerinden tasarruf etmiyor, garanti ödemeleri aksatmadan ödüyor. Öncelikle Hazine garantili ödemeler iptal edilmeli, bu hizmetleri kim kullanıyorsa bedelini ödemelidir.”

“TASARRUFU YÖNETENLER YAPMALI”

Tasarrufu öncelikle ülkeyi yönetenlerin yapması gerektiğini ifade eden Yıldırım, “Milletvekilleri, bakanlar, Cumhurbaşkanı hem maaşını hem emekli maaşını alıyorlar. Öncelikle tasarrufu yönetenler yapmalı, çift maaş alanların emekli maaşı kesilmelidir. Her türlü ağırlama, toplantı ve davetlerin gideri bütçeden değil, düzenleyen idarecilerin ve yöneticilerin kendi maaşlarından ödemelidir. Örtülü ödenek, partilere yapılan Hazine yardımları kaldırılmalı, Eğitim ve Sağlık Bakanlığı hariç bütün bakanlıkların, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı bütçesi %40 düşürülmeli, ilave artış yapılmamalıdır. Devletin elindeki uçaklar, araçlar satılmalı, iktidar mensupları, bakanlar yurtiçi ve yurtdışı seyahatlerine tarifeli uçakla veya özel araçla gitmeli, koruma ordusunun sayısı azaltılmalıdır. Evet, Ekonomik krizi emekliler, emekçiler ve halkımız çıkarmadı, 22 yıldır ülkeyi kötü yöneten iktidar çıkardı ve bedelini de ödemelidir” dedi.