MAKSİAD, Denizli İŞKUR İl Müdürlüğü ve Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) iş birliğiyle düzenlenen makine operatörü eğitim kursunu tamamlayan kursiyerler hem meslek sahibi oldu hem işe yerleştirildi.
MAKSİAD, İŞKUR ve Denizli OSB iş birliğinde, kadın istihdamını artırmak ve sanayide nitelikli iş gücünü desteklemek amacıyla düzenlenen “Kadın İstihdamına Yönelik CNC Operatörü Eğitimi” tamamlandı. Denizli OSB’de düzenlenen 2,5 aylık rusu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları, DOSTEM Mehmet Abdülkadir Uslu Mesleki Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törenle verildi.
Programa MAKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı, başkan yardımcıları Yavuz Aki ve Mesude Hılınç, yönetim kurulu üyeleri Gürdal Demiray, Orhan Tahtalı ve Ali Hikmet Demirağ, Denizli İŞKUR İl Müdürü Çağrı Çeliktaş, Denizli OSB Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Tahtalı katıldı.
Eğitim programıyla ilgili açıklamada bulunan Sarı, kadın istihdamının özellikle makine ve metal sektörü açısından büyük önem taşıdığını, kadın istihdamını artırmak amacıyla çalışmalar yürütüldüğünü, kadınları sektöre dahil ederek hem istihdamı hem de verimliliğimizi artırmayı hedeflediklerini, bu eğitimlerle daha önce mesleki deneyimi bulunmayan kadınlarımızı, vasıflı ve aranan personel haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Eğitimi tamamlayanların işe başlayacağını kaydeden sarı, “Kursiyerlerimizin aldıkları eğitimlerle çalışacakları firmalarda kendilerini geliştirerek hem işletmelerine katkı sağlayacaklarına hem de kendi ekonomik hayatlarına önemli bir destek sunacaklarına inanıyorum. MAKSİAD Yönetim Kurulu olarak bu tür eğitimlerimizi sürdüreceğiz. Sektörümüzden gelen talepleri değerlendirerek makine ve metal sektöründe kadın istihdamını daha da artırmayı hedefliyoruz. Firmalarımızın talepleri doğrultusunda gerçekleştirilen bu çalışma kapsamında, sertifikalarını alan kadınlarımız pazartesi gününden itibaren MAKSİAD üyesi firmalarda iş hayatına başlayacaklar. İş garantili bu eğitim programının ikincisinde daha fazla kursiyere ulaşarak sektörümüzde daha fazla kadın istihdamı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.