Sınavla hakim ve savcı yardımcısı alınacak – D20Haber
05.05.2024, Pazar
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Sınavla hakim ve savcı yardımcısı alınacak

Sınavla hakim ve savcı yardımcısı alınacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Kasım 2023 Pazar - 17:44Güncelleme: 5 Kasım 2023 Pazar - 17:44
Sınavla hakim ve savcı yardımcısı alınacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargıda hakim ve savcı yardımcılığı dönemini başlatacaklarını, bu kadrolarda görevlendirilmek üzere bin hakim ve savcı yardımcısı alınacağını açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yargıda Hakim ve Savcı Yardımcılığı dönemini başlatıyor, adalet teşkilatımızı güçlendiriyoruz” diyerek, şu açıklamayı yaptı:

“800 adli yargı hakim ve savcı yardımcısı, 100 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı yardımcısı, 100 idari yargı hakim yardımcısı olmak üzere bin hakim ve savcı yardımcısı alımı ile ilgili sınavı ilanı yayımladık.

Sınavı kazananlar, hakim ve savcılık mesleğine kabulleri öncesinde 2 yıl süren adaylık yerine, 3 yıl hakim ve savcı yardımcısı olarak (1 yılı Adalet Akademisinde eğitim ve ara sınavlar, 2 yılı tecrübeli hakim ve savcılarımızın yanında notlar alarak usta çırak ilişkisi içinde) çalışacaklar ve kürsüye daha donanımlı ve güçlü şekilde çıkacaklar. Hayırlı olsun.”

BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU

Adaylar başvurularını 8 - 16 Kasım tarihleri arasında bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleriyle), mobil uygulamalarından veya diledikleri bir başvuru merkezinden yapabilecek.

Başvuru merkezleri listesi, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinde sınava başvuru bilgileri içerisinde yer alacak. Başvurular, resmi iş günlerinde ve çalışma saatlerinde alınacak. Posta yoluyla başvuru kabul edilmeyecek.

SINAV TARİHİ

Hakim ve savcı yardımcılığı için yazılı ve mülakat sınavları yapılacak. Yazılı sınav, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 23 - 24 Aralık’ta gerçekleştirilecek.