Sayıştay uyarısının ardından Pamukkale Belediyesi 2 parkı boşaltacak – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Sayıştay uyarısının ardından Pamukkale Belediyesi 2...

Sayıştay uyarısının ardından Pamukkale Belediyesi 2 parkı boşaltacak

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 4 Mart 2023 Cumartesi - 10:32Güncelleme: 4 Mart 2023 Cumartesi - 10:38
Sayıştay uyarısının ardından Pamukkale Belediyesi 2 parkı boşaltacak

Pamukkale Belediyesi, Sayıştay’ın “dernek ve vakıflarla ortak hizmet projesi olsa da taşınmaz tahsisi yapılamaz” uyarısının ardından Kınıklı Mahallesi’ndeki iki parkı boşaltma kararı aldı. D20HABER.COM’un da “Pamukkale Belediyesinden mevzuata aykırı mülk tahsisi” haberinin sonrasında sözleşmeler feshedilirken, AKUT’a Aktepe’deki Kültür Merkezi önerildi.

• TIKLAYIN | Pamukkale Belediyesinden dernek ve vakıflara mevzuata aykırı mülk tahsisi

Sayıştay’ın da raporuna giren Pamukkale Belediyesinin Kınıklı Mahallesi’nde bulunan AKUT Park ile Kitap Kafe Parkı ile ilgili yeni gelişmeler oldu. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, iki parkın Sayıştay raporu doğrultusunda boşaltılacağını, sözleşmelerin feshedildiğini açıkladı.

D20HABER.COM YAZMIŞTI

D20HABER.COM’un 20 Şubat’ta “Pamukkale Belediyesinden dernek ve vakıflara mevzuata aykırı mülk tahsisi” başlığıyla duyurduğu raporun ardından yeni gelişmeler oldu. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, konuyla ilgili meclis üyelerine bilgi verdi.

ÖRKİ: AKUT’A AKTEPE KÜLTÜR MERKEZİ’Nİ ÖNERDİK

Pamukkale Belediye Meclisi toplantısında gündem dışı bilgilendirmede bulunan Örki, belediyeye ait iki park içerisindeki bina ile ilgili Sayıştay raporu bulunduğunu anımsatarak, Kitap Kafe ve 4 yıl önce tahsisi gerçekleşen AKUT Parkı ile ilgili ‘bu böyle olmamalıdır’ denildiğini söyledi.

Bu kararı alınca ilgili kurumları arayıp müfettiş raporunu gösterdiklerini kaydeden Örki, “Bu rapor doğrultusunda artık tahsis işleminin sürdürülemeyeceğini kendileriyle paylaştık. Bunun akabinde de karşılıklı olarak sözleşmeler feshedildi. Tahliyeyle ilgili kararlar da imzalandı. Sonrasında da bu yerlerle alakalı yeni bir ihale süreci olacak. Çamlık’taki yer değerli bir bölgede. Açılacak ihalede rakamların nerelere çıkabileceğini az çok tahmin edebiliyoruz. Kendilerine ‘ihaleye çıkıldığında fiyatların çok yüksek olmayacağı yer gösteririz, bakarsınız; meclisimizde görüşülür ve buraları size önerebiliriz’ dedik” diye konuştu.

Örki, AKUT’a yapılan öneriyle ilgili de “Aktepe Kültür Merkezi Binası var. Dedik ki: Bu binada toplantı salonlarımız var. Otopark imkanı gayet güzel. Lokasyon olarak trafik sıkışıklığıyla alakalı herhangi bir sorun yaşanmayan yer. İçerisinde güvenlik görevlilerimiz var, personel var. Isıtmayla, soğutmayla alakalı bir derdimiz yok. Spor ihtiyacını karşılayabileceğiniz alanlar da var. Bunları AKUT yetkililerine söyledik. Burada meclisimize de deklare ediyorum. Çünkü Sayıştay raporu doğrultusunda gerçekleştirmek zorunda olduğumuz bir işlem. Yanlış mecralara sürüklenmesini asla kabul edemem. Dört yıldır belediyemizle birlikte olmalarından gurur duyduk, onur duyduk. Aktepe’deki Kültür Merkezimizdeki bu imkanlardan arzu ederlerse sadece AKUT değil, akredite olmuş bütün arama kurtarma ekipleri için tesisimiz onların gerek depolama ihtiyaçlarında, gerek spor, gerek toplantı ve aklınıza gelebilecek ne varsa bu tesisimiz seferberdir. Onların hizmetine amadedir. Bu şekilde bilinmesini isterim” dedi.

SAYIŞTAY RAPORUNDA NE DENİLMİŞTİ?

Pamukkale Belediyesinde Sayıştay tarafından yapılan denetimin sonrasında hazırlanan raporun “Dernek ve Vakıflara Mevzuata Uygun Olmayan Şekilde Taşınmaz Tahsis Edilmesi” başlıklı bölümünde şöyle denilmişti:

“Belediyeler; kendilerine ait taşınmazları, asli görev ve hizmetlerinde kullanılmak üzere bedelli veya bedelsiz olarak sadece mahalli idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına, belediye meclis kararı ile tahsis edebilirler.

Buna karşın, mahalli idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan gerçek ve tüzel kişilere, derneklere, sivil toplum kuruluşlarına veya meslek kuruluşlarına süresi her ne olursa olsun tahsis işlemi gerçekleştiremezler. Bu tüzel kişiliklere ancak 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine uygun olarak kiralama işlemi yapılabilir.”