Prof Dr Naci Görür’den Denizli’ye 7 ve üzeri deprem uyarısı – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Prof Dr Naci Görür’den Denizli’ye 7...

Prof Dr Naci Görür’den Denizli’ye 7 ve üzeri deprem uyarısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Aralık 2023 Salı - 15:20Güncelleme: 5 Aralık 2023 Salı - 15:24
Prof Dr Naci Görür’den Denizli’ye 7 ve üzeri deprem uyarısı

Yer bilimci Prof Dr Naci Görür, Denizli ile birlikte 18 il için 7 ve üzerinde deprem uyarısında bulundu. Görür, “Fay hattı üzerinde yaşayan bu illerin kaderi, üzülerek söylüyorum Maraş, Hatay gibidir” ifadesini kullandı.

Marmara Denizli Gemlik Körfezi’nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, gözlerin yeniden fay hatları üzerinde kurulu illere çevrilmesini sağladı.

Son dönemde yaptığı tahminlerin doğru çıkmasıyla tanınan yer bilimci Prof Dr Naci Görür, katıldığı bir programda; Denizli ile birlikte Eskişehir, Muğla, Erzincan, Kayseri, Tokat, Kahramanmaraş, Hatay, Kocaeli, Osmaniye, Bingöl, Konya, Erzurum, Aydın, Balıkesir, Burdur, Manisa ve Hakkari için uyarıda bulundu.

Bu illerin fay hatları üzerinde kurulu olduğuna dikkati çeken Prof Dr Görür, "Direkt fayın üzerinde yaşıyor bu iller. Bunların altındaki faylar oldukça güçlü. 7 ve üzerinde deprem oluşturmaya kapasiteleri var" dedi.

Olası bir depremin saydığı illerde büyük kayıplara yol açacağını belirten Görür, "Fay hattı üzerinde yaşayan bu illerin kaderi, üzülerek söylüyorum Maraş, Hatay gibidir" ifadesini kullandı.