Milletvekillerine trafikte ‘ömür boyu’ ceza muafiyeti – D20Haber
19.03.2025, Çarşamba
1 °C / 12 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Milletvekillerine trafikte ‘ömür boyu’ ceza muafiyeti

Milletvekillerine trafikte ‘ömür boyu’ ceza muafiyeti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Şubat 2025 Cuma - 08:47Güncelleme: 7 Şubat 2025 Cuma - 08:51
Milletvekillerine trafikte ‘ömür boyu’ ceza muafiyeti

Eski ve yeni toplam 3 bin 600 milletvekiline “ceza” muafiyeti getirilmesi gündemde. Söz konusu kararın TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından onaylanması halinde mevcut milletvekillerinin 2 aracı, eski milletvekillerinin de bir aracı trafik cezasından muaf olacak.

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre, milletvekillerine sağlanan “Ceza Muafiyeti” hakkının kapsamı genişletilecek.

Eski vekiller kırmızı ışıkta da geçse, hatalı park da yapsa ve hız sınırını aşıp radara da yakalansa artık tek kuruş trafik cezası ödemeyecek.

Sözcü’de yer alan habere göre; Karar TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından onaylanırsa yürürlüğe girecek. Mevcut milletvekillerinin 2 aracı, eski milletvekillerinin de bir aracı trafik cezasından muaf olacak.

Haberin DevamıReklam




Milletvekili araçlarının plakaları trafik müdürlüklerinde kayda alınıyor ve cezadan muaf tutuluyor. Plakaya trafik cezası yazılırsa tutanaklar da vekile değil TBMM’ye gönderiliyor. Ceza Meclis bütçesinden ödeniyor. Daha önce milletvekilliği sona erdiğinde bu hak da sona eriyordu. Şimdi ömür boyu trafik cezası muafiyeti getirildi.

Bu gelişmeye ilk tepki CHP İstanbul eski Milletvekili Sabahat Akkiraz’dan geldi. Akkiraz, “TBMM’den aradılar, dilekçe ile başvurursam bir aracım trafik cezalarından muaf olacakmış. Neden? Kurallara uymama hakkı mı var? Kurallar herkes içindir. Geçiş üstünlüğü olan araçlar kanunla belirlenmiştir. Bırakın kendinize sürekli imtiyaz almayı” dedi.