Emeklilere 5 bin lira ödenecek – D20Haber
10.05.2024, Cuma
14 °C / 25 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Emeklilere 5 bin lira ödenecek

Emeklilere 5 bin lira ödenecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Ekim 2023 Pazartesi - 21:10Güncelleme: 9 Ekim 2023 Pazartesi - 22:50
Emeklilere 5 bin lira ödenecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere 5 bin lira ödeneceğini, kasım ayının ilk yarısı itibariyle hesaplara yatmış olacağını açıkladı.

Bir süredir kamuoyunu meşgul eden emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmesi konusunda karar çıktı. Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak" diye konuştu.

Erdoğan, 5 bin lira ödemeden 12,2 milyon emeklinin yararlanacağını, hem çalışan hem emekli maaşı alanların 5 bin liralık ödemeden yararlanamayacağını söyledi.

Erdoğan, zincir marketlere yaptığı çağrıda ise "Zincir marketlerimiz başta olmak üzere tüm esnafımızı, yapacakları indirimlerle, enflasyonla mücadelemize destek vermeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yüksek konut ve kirayla ilgili düzenleme yapılacağını da belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Konut ve kira sektöründe piyasanın dengesini bozan, fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar getiriyoruz" dedi.