Eğitim-İş Sendikası Denizli 2 Nolu Şube Başkanı Gökhan Okulu, Atatürk’ü Anma Haftası’nda okulların ara tatile girmesine “Cumhuriyet ilan edilmekle biten bir süreç değil, kuşaktan kuşağa aktarılan bir anlayıştır. Bu anlayışın mimarı Mustafa Kemal Atatürk’tür” açıklamasıyla tepki gösterdi.
Eğitim-İş Sendikası Denizli 2 Nolu Şube Başkanı Gökhan Okulu, Milli Eğitim Bakanlığının 2 yıldır 10-16 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası’nı ara tatile getirmekte ısrar ettiğini, 18/08/2025 tarihli genelgeyle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusunun ölüm yıldönümünde anma etkinliklerinin bir hafta öne çekildiğini ifade etti.
Acıpayam ilçesinde okullarda anma töreni yapılmayacağı talimatı verildiğini öne süren Okulu, “Duyduk ki Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürü, okullarda 10 Kasım günü saat 9.05’te siren bile çalınmayacak, anma törenleri okullarda yapılmayacak şeklinde sözlü talimatını okul idarecilerine vermiştir. Bu yaklaşımı kınıyoruz. Bu tür talimatların milli değerlerimize zarar verdiğini göremeyen yöneticilerin derhal kendilerine çeki düzen vermelerini istiyoruz” dedi.
Eğitim-İş olarak 7 Kasım’da yakamızda Atatürk kokartları ile ilk dersimizde Atatürk’ü öğrencilere anlatacaklarını belirten Okulu, “Ayrıca 10 Kasım’da saat 9.05’te tüm üyelerimizi, öğrencilerimizi Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı velilerimizi okullarımıza davet ediyoruz. Büyük bir gururla 2 dakikalık saygı duruşunda bulunmanın manevi hazzını hep birlikte yaşayalım. Ayrıca 10 Kasım’da Çınar Meydanı’nda Eğitim-İş’in açacağı Atatürk Konulu sergimize ve gün boyu sürecek olan nöbetimize sizleri bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Eğitim-İş olarak Cumhuriyet ve Atatürk’ü Cumhuriyetçi öğretmenlerin okullarda anlatmaya ve anmaya devam edeceğini vurgulayan Okulu, “Cumhuriyet ilan edilmekle biten bir süreç değil, kuşaktan kuşağa aktarılan bir anlayıştır. Bu anlayışın mimarı Mustafa Kemal Atatürk’tür. Türk gençliği birinci vazifesinin bilinciyle Atasına sahip çıkacaktır. Gençliğe Atatürk ülküsünün verileceği yer okullardır. Herkesi 10 Kasım’da Ata’ya saygı için okullara davet ediyoruz” diye konuştu..