Devlet Demiryolları işçi alacak, görev yeri Çardak olacak – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Devlet Demiryolları işçi alacak, görev yeri...

Devlet Demiryolları işçi alacak, görev yeri Çardak olacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Aralık 2023 Pazartesi - 08:51Güncelleme: 4 Aralık 2023 Pazartesi - 08:51
Devlet Demiryolları işçi alacak, görev yeri Çardak olacak

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü, Denizli’nin Çardak ilçesinde görevlendirilmek üzere sözleşmeli işçi alacak.

TCDD Genel Müdürlüğüne bağlı iş yerlerinde görevlendirilmek üzere belirsiz süreli iş sözleşmesiyle 42 tren teşkil işçisi ve İzmir Liman İşletme Müdürlüğünde görev yapacak 20 gemi yükleme işçisi alacak.

Alımı yapılacak personelde aranan şartlar, evrak teslim tarihi/yeri ve sözlü sınavtarihi/yeri, sözlü sınav sonucu TCDD web sitesi (http://www.tcdd.gov.tr/) duyurular bölümünde yayımlanacak.

Alımı yapılacak 42 tren teşkil teşkil işçisinden biri Afyonkarahisar 7. Bölge Müdürlüğüne bağlı olan Denizli-Çardak İlçesi İstasyon Şefliğinde görevlendirilecek.

TEŞKİL İŞÇİSİ NE DEMEK, GÖREVLERİ

Kısaca trenlerin sefere hazırlanması anlamına gelen teşkil işçisinin görevleri şöyle:

• Görevi süresince, nöbetçi hareket memurundan izin almadan istasyondan ayrılmaz.

• Görevlendirildikleri gar ve istasyonda, gerek trenlerin kabul ve gönderme işlemlerinin, gerek manevra hizmetlerinin mevzuata uygun ve emniyet içinde yapılması için azami dikkati gösterir, bu konuda gerekli önlemleri alır.

•Trafik, manevra ve makas hizmetlerinde başkalarının ve kendisinin can güvenliği için yasa ve yönetmeliklerle konulmuş emniyet kurallarını bilir ve uygular.

•Trenlerin sınıflarını, teşkiline ait tüm konuları ve kendi işyerindeki trenlerin orerde belirtilen kalkış ve varış saatlerini, önceden belirlenmiş kabul yollarını bilir.

•Göreve başlamadan önce, nöbetten çıkan tren teşkil işçisi/ tren teşkil memurundan garın yol ve yük durumu ile gelecek veya komşu istasyonlarda bekleyen trenler hakkında bilgi alır.

• Makasın gördüğü hizmeti, çeşitlerini, önemini, parçalarını, çalışmasını, fener ve işaretlerini bilir. Bunları kurallara uygun olarak kullanır, beraberinde bulunması gereken gereç ve işaretleri bulundurur.

•İstasyon yolları, makasları ve tesisleri tanır ve bilir, bunlardan görev ve yetkisinde olanları iş yeri amirinin veya nöbetçi hareket memurunun bilgisi dahilinde kurallara uygun olarak kullanır.

•Kendisine kullanılmak üzere teslim edilen malzeme ve demirbaşları beraberinde bulundurur ve korur.

•Kullanımında bulunan telsizi çağrıları almak üzere sürekli açık bulundurur ve cevaplar, korur ve muhafaza eder.