Denizli’de, 22 bin 748 hektar meralık alanın ıslahı için çalışma başlatıldı. Bu kapsamda Baklan ilçesinde düzenlenen törenle, meralar gübreyle buluştu.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan Çayır Mera Islah Projesi kapsamında, kaliteli kaba yem ihtiyacının karşılanması ve et üretim maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla meraların ıslah çalışmalarına hız verildi.
Kentte 22 bin 748 hektar meralık alanın bulunduğu belirlenirken, 47 yerleşim yerinde toplam 6 bin 779 hektar alanda mera ıslah projesi hazırlandığı kaydedildi. 40 yerleşim yerindeki çalışmaların ise tamamlandığı aktarıldı.
Bu kapsamda, Baklan’da düzenlenen gerçekleştirilen gübre dağıtım programına Baklan Kaymakamı Volkan Sarıtoprak, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Nevzat Zayim, İl Müdür Yardımcılar, muhtarlar ve üreticiler katıldı.
Törende konuşan Zayim, projenin hayvancılık sektörü için önemli olduğunu söyledi. Zayim, “. Meraların verimli hale getirilmesi, hayvancılıktaki yem açığının giderilmesi ve et maliyetinin düşürülmesi için hayati önem taşıyor. Yemin doğadan karşılanması, hayvancılığın sürdürülebilirliği demektir. Bu nedenle kış ve yağmurlar öncesinde gübreleme programımızı başlattık. Denizli genelindeki ıslah çalışmalarımız, verimliliği artırmak adına gelişerek devam edecektir”dedi.