Denizlili eski Bakan damadı Ertuğrul Özkök: Dansözlük yaptım – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Denizlili eski Bakan damadı Ertuğrul Özkök:...

Denizlili eski Bakan damadı Ertuğrul Özkök: Dansözlük yaptım

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Aralık 2021 Salı - 10:44Güncelleme: 14 Aralık 2021 Salı - 15:15
Denizlili eski Bakan damadı Ertuğrul Özkök: Dansözlük yaptım

Denizlili ünlü siyasetçi, eski bakan merhum Hüdai Oral’ın damadı Ertuğrul Özkök, Hürriyet Gazetesi’ndeki yöneticiliğiyle ilgili "her devrin adamı olma" yakıştırmalarını kabullenirken, "Ben çok rahat 'dansözlük yaptım' diyebiliyorum. Gocunacak bir şey değil benim için bu" ifadesini kullandı.

Ertuğrul Özkök, Haber Global’de Buket Aydın’ın sunduğu "Tarafını Seç" programına katıldı. "Her devrin adamı" eleştirilerine yanıt verdi, yaptığı işin gereği her dönemin insanı olmak zorunda olduğu sözleriyle kendini savundu.

"Koltuğumu korumak için bir takım manevralar yapmış olabilirim. Bugün olsa yine yapardım. O dönem yapılması gerekiyordu diye mi düşünüyorsunuz" sorusuna Ertuğrul Özkök, "Hürriyet yönetilmez, idare edilirdi. Ben bunu yaptım, hiçbir zaman saklamadım. Yukarıda Allah var, kimsenin ayağını kaydırmadım. Tam aksine herkesin önünü açmaya çalıştım. ‘Ama günlük olarak o politikacıyla iyi ilişki kurdun’ denilirse, evet yaptım. Bunu bugünküler yapmıyor mu yani? Bilmeyerek, istemeyerek çok kötülük yaptım. Sonra da çıktım özür diledim" yanıtını verdi.

Özkök, "Her devrin adamı olmak gazetecilerle ilgili. Her yönetimle arasının iyi olması gibi... Bunlarla ilgili düşünceleriniz ne?" sorusunu da şöyle yanıtladı:

"Çok açık açık söyleyeyim, ben siyasetçi değilim, ben militan değilim. Bir gazeteyi yönetiyorum. Elbette bir yönetici olarak her devrin adamı olup, siyasilerle ilişkilerimi düzgün götürmek, gazetemi dalgalı denizlerde bir yerden bir yere götürmek benim görevim. Ben popüler bir gazete yönettim. Bu gazetenin müşterileri arasında, pardon okurları arasında o da vardı, bu da vardı, şu da vardı. Yaptığım işin gereği her dönemin insanı olmak zorundayım. 'Her devrin adamısın' dediklerinde bu bana bir hakaret olarak gelmiyor. Tam aksine yapmam gerekeni yapmışım diye geliyor. O yüzden de ben çok rahat 'dansözlük yaptım' diyebiliyorum. Gocunacak bir şey değil benim için bu."