67 ilin toprağını kullanarak oluşturduğu haritayı Anıtkabir’de sergilemek istiyor – D20Haber
21.05.2024, Salı
19 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. 67 ilin toprağını kullanarak oluşturduğu haritayı...

67 ilin toprağını kullanarak oluşturduğu haritayı Anıtkabir’de sergilemek istiyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Ekim 2023 Cuma - 11:54Güncelleme: 27 Ekim 2023 Cuma - 11:56
67 ilin toprağını kullanarak oluşturduğu haritayı Anıtkabir’de sergilemek istiyor

Denizli’de yaşayan emekli öğretmen Ayşe Ünver, 1981 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumunun 100’üncü yılına özel hazırladığı “Topraklarla Türkiye Haritası” çalışmasını Anıtkabir’de sergilemek istediğini dile getirdi.

75 yaşındaki emekli öğretmen Ayşe Ünver, Denizli Kız Meslek Lisesi’nde görev yaparken, 1981 yılında, her 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna toprak götürülmesinden esinlenerek, “Topraklarla Türkiye Haritası” çalışması başlattığını söyledi.

Haberin DevamıReklam




O dönem Türkiye’deki 67 ilin valiliklerine dilekçe ile başvurduğunu kaydeden Ünver, bir hatıra yazısı, bir miktar toprak ve kum istediğini aktardı. Gelen toprakları her ilin kendi sınırları içinde kullanarak bir Türkiye haritası oluşturduğunu belirten Ünver, “Bu harita üzerinde Atatürk’ün İstanbul’dan; Samsun, Amasya, Erzurum, Sivas, Ankara yolculuğunu simgeleyen ışıklı bir yol, bu yolda da Bandırma Vapuru Atatürk ve Nene Hatun heykeli, Ankara’yı temsilen Türk bayrağı ve Atatürk portresi yer almaktadır. Her ilde Atatürk’ün imzası ve o il ile ilgili önemli tarihler bulunmaktadır” dedi.

Valiliklerden gelen yazılarla ‘Türkiye’de 100’üncü Yıl Kutlanırken’ isimli bir kitap oluşturduğunu ifade eden Ünver, “Bu eseri Anıtkabir’de Atatürk’e ve Türk halkına sunmak, ona layık bir davranış olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca eserin oluşmasında yardımcı olan il valilerimize, öğrencilerime ve eşime eşekkür ediyorum” diye konuştu.

DENİZLİ (İHA)