İş insanı yakaladığı dev orkinoslarla ziyafet çekti – D20Haber
30.04.2024, Salı
15 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. İş insanı yakaladığı dev orkinoslarla ziyafet...

İş insanı yakaladığı dev orkinoslarla ziyafet çekti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Ekim 2023 Çarşamba - 10:37Güncelleme: 18 Ekim 2023 Çarşamba - 10:38
İş insanı yakaladığı dev orkinoslarla ziyafet çekti

Denizlili iş insanı Alptuğ Önal, Ege Denizi’nde yakaladığı dev orkinosları iş yerinin bahçesinde pişirip, konuklarına ikram etti.

Sportif balık avcılığı yarışmalarına da katılan iş insanı Alptuğ Önal, İzmir - Çeşme açıklarında çıktığı avda, 350 kilogram ağırlığında mavi yüzgeçli 2 dev orkinos tuttu. Orkinossları kente getiren Önal, geleneksel hale getirdiği etkinlikte yüzlerce davetliye orkinos ikram etti.

 

Orkinos ziyafetine Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve iş insanları katıldı.

Davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür eden Alptuğ Önal, “İzmir - Çeşme açıklarında gerçekleştirdiğimiz balık avı bereketli geçti. Sportif balık avcısı 3 arkadaşlarımızla birlikte çıktığımız avda tuttuğumuz 2 orkinosun toplam ağırlığı 350 kilogram civarında. Et kalitesi de bir hayli güzel! Bu özel lezzeti Denizli’deki sevdiklerimizle paylaşmak istedik. Orkinos açısından İzmir Çeşme en iyi meralardan, ender lokasyonlardan biri diyebilirim. Olta ile orkinos avcılığı gerçekten zor ve meşakkatli. Saatlerce süren takibin ardından 2 tane aynı boylarda orkinos yakalamak nasip oldu. Tuttuğumuz balıklarda 16-17 yaşına gelmiş, yumurtlamış ve balık vermiş. Hasadın tek dönemi bu aylar. Doğal dengeyi bozmamaya çalışıyoruz ve 100 kilogram altında balıkları geri bırakıyoruz” dedi.

Oltaylla orkinos avcılığını anlatan Önal, “Avlanmaya başlamadan önce bulunduğumuz noktada sardalya ile yemleme yapıyoruz. Sonrada oltaya takılan orkinoslarla mücadelemiz başlıyor. Gerçekten çok yorucu ve meşakkatli bir süreç. Neredeyse balığı tekneye almak asgari 2 saatlik bir zaman alıyor. Oltaya yakalanan orkinoslar kurtulmak için büyük mücadele veriyor, çok güçlüler. Bu sene tuttuğumuz balık sayısı 40’a yakın. Bunlardan 5’i hariç hepsini geri bıraktık. Bırakmadan önce işaretliyoruz, kaydını tutuyor, balığın boyu, göbek çapı, ortalama kilosu, balığın fotoğraflanması yapıyoruz. Orkinosların takip edildiği merkeze, tüm bu bilgileri ve dataları internet üzerinden sisteme yüklüyoruz” diye konuştu

DENİZLİ (İHA)