Pancar kantarının özelleştirilerek satılmasına itirazlar reddedildi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Pancar kantarının özelleştirilerek satılmasına itirazlar reddedildi

Pancar kantarının özelleştirilerek satılmasına itirazlar reddedildi

A- A+
Veli Yunus Ünal / D20HABER
Yayınlanma: 5 Ekim 2022 Çarşamba - 10:15Güncelleme: 5 Ekim 2022 Çarşamba - 10:20
Pancar kantarının özelleştirilerek satılmasına itirazlar reddedildi

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, pancar kantarı olarak kullanılan arazinin “ticaret, turizm ve konut alanı”na dönüştürülmesine ilişkin imar planı değişikliği kararına yapılan itiraz reddedildi. Red ve özelleştirme işleminin yerine getirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

• TIKLAYIN | Konut alanına dönüştürülen pancar kantarı özelleştirmeyle satılacak

Acıpayam’ın Akalan Mahallesi’nde Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye ait 20 dönümlük pancar kantarı sahası, imar planı değişikliğiyle ticaret, turizm ve konut alanına dönüştürülerek, özelleştirme kararı alınmıştı.

Yapılan imar planı değişikliklerine süresi içinde itirazlarda bulunuldu. Ancak bu itirazlar reddedildi. Konuyla ilgili Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararında, itirazların reddedildiği ve karar hükümlerinin yerine getirilmesi için Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yetkili kılındığı belirtildi. Karar şöyle:

CUMHURBAŞKANI KARARI

“Mülkiyeti özelleştirme kapsam ve programında bulunan Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü adına kayıtlı olan Denizli ili, Acıpayam ilçesi, Akalan Mahallesi, 523 ada, 16 ve 17 parsel numaralı taşınmazlara ilişkin olarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan ve 2/6/2022 tarihli ve 5642 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile onaylanan '"Ticaret-Turizm-Konut Alanı (E:2.00, Yençok: 4 Kat), Terminal (Otogar) (E:2.00, Yençok: 12.50 m), Trafo Alanı, Park ve Yol" kullanım karadan getirilmesine yönelik 1/25.000 ve 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişiklikleri ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Değişikliğine askı sürecinde yapılan itirazların değerlendirilmesi sonucunda; itirazların reddedilmesine, iş bu karar gereklerinin yerine getirilmesi hususunda Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yetkili kılınmasına, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun ek 3’üncü maddesi ve 4046 sayılı özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun 3’üncü ve geçici 29’uncu maddeleri ile 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin geçici 8’inci maddesi gereğince karar verilmiştir.”

OTEL, KONUT VE TERMİNAL PLANLANIYOR

Özelleştirilecek söz konusu arsanın bulunduğu bölgede, yol kenarında bulunan birbirine birleşik iki parselin imarı değiştirilerek bir bölümü ticaret, turizm ve konut alanı olarak satılacak, bir bölümüne de şehirlerarası otobüs terminali yapılacak.