Konut alanına dönüştürülen pancar kantarı özelleştirmeyle satılacak – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Konut alanına dönüştürülen pancar kantarı özelleştirmeyle...

Konut alanına dönüştürülen pancar kantarı özelleştirmeyle satılacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Haziran 2022 Pazar - 11:24Güncelleme: 5 Haziran 2022 Pazar - 11:25
Konut alanına dönüştürülen pancar kantarı özelleştirmeyle satılacak

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, pancar kantarı olarak kullanılan arazi imar planı değişikliğiyle konut, ticaret ve turizm alanına dönüştürüldü. 20 dönümlük arsa özelleştirme kapsamında satılacak.

Acıpayam’ın Akalan Mahallesi’nde, Türkiye Şeker Fabrikaları’na ait pancar kantarıyla ilgili ilginç bir gelişme oldu. Kullanım dışı bırakılan araziyle ilgili imar planı değişiklikleri belediye meclislerinden geçirildi.

Sözcü’nün haberine göre, Türkiye Şeker Fabrikaları'nın Acıpayam'daki pancar kantarının bulunduğu arazi konut, otel, otogar yapmak için ranta açıldı. Kantar alanı aynı zamanda çiftçinin ürettiği pancarın toplandığı yer olarak da kullanılıyor.

Kantar arazisinin ranta açılması şaşkınlık yarattı. Cumhurbaşkanı kararıyla daha önce özelleştirme kapsamına alınan Türk Şeker'e ait toplam 20 dönümlük pancar kantarı arazisi ve tarla için şimdi de imar değişikliği kararı alındı. Yol kenarında bulunan birbirine birleşik iki parselin imarı değiştirilerek bir bölümü ticaret, turizm ve konut alanı olarak satılacak, bir bölümüne de şehirlerarası otobüs terminali yapılacak.