Yemlik bezelye çeşidi pembe incide dekar başına 6,8 ton ürün – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Yemlik bezelye çeşidi pembe incide dekar...

Yemlik bezelye çeşidi pembe incide dekar başına 6,8 ton ürün

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Nisan 2024 Pazartesi - 13:00Güncelleme: 22 Nisan 2024 Pazartesi - 13:01
Yemlik bezelye çeşidi pembe incide dekar başına 6,8 ton ürün

Denizli’de ekimi gerçekleştirilen yemlik bezelye çeşidi pembe incide, dekar başına 6,8 ton verim elde edildiği belirtildi.

Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce geliştirilen yemlik bezelye çeşidi pembe incinin Pamukkale ilçesine bağlı Yukarışamlı Mahallesi’nde ekimi etkinliğine Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Tayfun Bazarcı, Yukarışamlı Mahalle Muhtarı Osman Öztürk, il ve ilçe Müdürlüğü teknik personeli ile çiftçiler katıldı.

“Yerli ve Milli Tohumlarımızın Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın” sloganıyla yürütülen çalışma kapsamında pamuk ekimi öncesi yapılan hasat ile dekardan 6,8 ton verim elde edildiği bildirildi.

Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Çiftçilere yeni çeşidin tanıtılması, hayvancılığın olmazsa olmazı olan kaba yemin temini, pamuk ekimi öncesi kışlık ara dönemde atıl durumdaki alanların değerlendirilmesi, kalite ve verimliliğin arttırılması, besleyici özelliği ve verimi yüksek kaba yem üretiminin uygulamalı olarak çiftçilere gösterilmesi hedeflenmiş ve hasadı gerçekleşen çeşidin demonstrasyon sonucu amacına ulaşmıştır” denildi.