İşletmeci 2,5 liralık ekmeği 1,75 liradan sattı vatandaş kuyruğa girdi – D20Haber
16.04.2024, Salı
13 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. İşletmeci 2,5 liralık ekmeği 1,75 liradan...

İşletmeci 2,5 liralık ekmeği 1,75 liradan sattı vatandaş kuyruğa girdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Kasım 2021 Salı - 12:58Güncelleme: 23 Kasım 2021 Salı - 13:22
İşletmeci 2,5 liralık ekmeği 1,75 liradan sattı vatandaş kuyruğa girdi

Denizli’de, kısa bir süre önce fiyatı 1,75 liradan 2,5 liraya çıkarılan ekmek dar gelirlilere yeni bir yük getirirken, bir fırın işletmecisi akşam saat 20.00’den sonra ekmeği eski fiyatından satışa sununca, vatandaşlar ucuz ekmek alabilmek için kuyruk oluşturdu.

Denizli’de 18 Kasım’da ekmeğe yüzde 42,85 oranında zam yapılarak, fiyatı 1,75 liradan 2,5 liraya çıkarılmıştı. Büyük tepki çeken zamma rağmen geri adım atılmamış ve yeni tarifeden satışlara geçilmişti.

 

AKŞAMLARI İNDİRİM VAR

Merkezefendi’nin Akkonak Mahallesi’nde fırın işleten Hasan Kılıç, bu zammın ardından akşamları saat 20.00’den sonra ekmek fiyatında indirime gidiyor. Ekmeği 2,5 lira yerine eski fiyatı olan 1,75 liradan satışa sunuyor.

“ÖRNEK İŞLETME” ÖVGÜSÜ

Ucuz ekmek kuyruğuna giren vatandaşlar, hayat pahalılığı nedeniyle her kuruşun hesabını yapmak zorunda olduklarını söyledi. Vatandaşlar, “Akşam saatlerinde ekmek ucuzluyor. Bu nedenle burada kuyruk bekliyoruz. Bu işletme sadece şimdi değil, daha önce de akşamları ekmeği düşük fiyattan sattı. Burası her zaman ucuz ekmek veriyor. Bu işletme yıllardır akşam saatlerinde ekmek fiyatını düşürüyor. Keşke daha fazla fırında bu yapılsa” diye konuştu.

“DAR GELİRLİ SICAK EKMEK YESİN”

Örnek uygulaması ile vatandaşın takdirini kazanan işletme sahibi Hasan Kılıç ise, “Bir tek ekmekte değil, diğer ürünlerde de indirim yapıyoruz. Bu ürünlerin hepsi satılıyor. Amacımız ucuza ekmek satıp reklam yapmak değil. Vatandaşa taze sıcak ürünleri belli bir saatten sonra ucuza sunabilmek. Özellikle belli bir saat seçtik. Biz vatandaşın sofrasına daha ekonomik ürün koyarken aynı zamanda bakkalımızı, fırıncı esnafımızı da rahatsız etmememiz gerekiyor. Çünkü zaten onlar da zor durumda. Yatsı namazından bir saat sonra satış yapılıyor. Çünkü buradaki bakkallar, marketler kapalı. Onları rahatsız etmiyoruz, onların rızkı ile oynamıyoruz. Belli sayıdaki vatandaşın sofrasına taze ürün sunuyoruz. Bu nedenle akşam dar gelirli vatandaş alsın diye gün içinde fazla ekmek çıkarıyoruz” ifadelerini kullandı.