Traktör sürücülerine eğitim verildi – D20Haber
09.05.2024, Perşembe
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Traktör sürücülerine eğitim verildi

Traktör sürücülerine eğitim verildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Aralık 2023 Çarşamba - 13:03Güncelleme: 13 Aralık 2023 Çarşamba - 13:03
Traktör sürücülerine eğitim verildi

Denizli’nin Tavas ilçesinde, traktör sürücülerine kazaları en aza indirmek amacıyla “reflektör tak görünü ol” eğitim verildi.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ve Tavas İlçe Jandarma Komutanlığı trafik timleri tarafından, ilçeye bağlı Altınova Mahallesi’nde traktör kazalarının ve bu kazalar sonucunda yaşanan can kayıpları ile yaralanmaların en aza indirilmesi amacıyla eğitim programı düzenlendi.

“Güvenli Tarım, Güvenli Traktör” ve “Reflektör Tak, Görünür Ol” kampanyaları kapsamındaki eğitim faaliyetinde sürücülere traktör römorklarına reflektör ve flaşörlü döner lamba takmanın kazaları önlemedeki fonksiyonuna dikkat çekildi.

Bu arada, 2001 yılından sonra üretilen traktörlerde zorunlu olan ROPS demirinin (Güvenlik Çerçevesi) devrilme anında traktörün ters dönmesini, bunun da sürücü ve yolcuların traktörün altında kalmasını önlediği belirtildi.

Programın sonunda katılımcılara 100 adet reflektör ve 20 adet flaşörlü lamba ile bilgilendirici kitapçık ve broşürlerin dağıtıldı.