Tarla farelerine karşı zehirli buğdayla mücadele – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Tarla farelerine karşı zehirli buğdayla mücadele

Tarla farelerine karşı zehirli buğdayla mücadele

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Mart 2024 Perşembe - 09:13Güncelleme: 7 Mart 2024 Perşembe - 09:14
Tarla farelerine karşı zehirli buğdayla mücadele

Denizli’nin bazı ilçelerinde tarla faresi popülasyonunun artması üzerine ilaçlı mücadele çalışması başlatıldı. İlçe Tarım ve Orman müdürlüklerince çiftçilere zehirli buğday dağıtımı yapıldı.

Tarla fareleriyle mücadele çalışmalarından birisi Çardak ilçesinde gerçekleştirildi. Görevliler tarafından çiftçilere yürütülecek çalışmayla ilgili detaylı bilgi aktarıldı.

Çardak Tarım ve Orman İlçe Müdürü Eşe Üret’in de katıldığı uygulamalı çalışmada ise, çiftçilere ve muhtarlara tarla faresiyle mücadele konusunda bilgilendirme yapıldı.

Bu yıl tarla faresi popülasyonunda artış görüldüğüne dikkate çeken Üret, “İlçe Müdürlüğümüz tarafından zehirli buğday dağıtımı yapılarak mücadelenin etkin olabilmesi için toplu tarama ve derin sürümün yapılması gerekmektedir. Çiftçilerimize bu konuda duyarlı olmalarını diliyorum” dedi.

Çiftçi Mehmet Arıkan ise, tarla faresiyle mücadeleye destekten dolayı teşekkür ederek, hasat yapılmış ancak sürülmemiş tarlalar ile meralarda mücadelenin etkin şekilde devamını beklediklerini söyledi.

Bu arada çiftçilere, 25 m² alan içinde 4-5 işlek delik görüldüğünde il/ilçe müdürlüklerinden zehirli buğday temin edilerek, plastik kaşık ve eldiven ile beslenme deliklerinin iç kısmına el değmeden 5 adet zehirli buğday bırakılması önerildi.