Gıdalar ‘yok artık’ dedirtiyor: Denizli’de Hamburgerde ‘kalp’, sucukta kanatlı eti çıktı – D20Haber
06.02.2025, Perşembe
-2 °C / 8 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Gıdalar ‘yok artık’ dedirtiyor: Denizli’de Hamburgerde...

Gıdalar ‘yok artık’ dedirtiyor: Denizli’de Hamburgerde ‘kalp’, sucukta kanatlı eti çıktı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Şubat 2025 Çarşamba - 10:54Güncelleme: 5 Şubat 2025 Çarşamba - 11:31
Gıdalar ‘yok artık’ dedirtiyor: Denizli’de Hamburgerde ‘kalp’, sucukta kanatlı eti çıktı

Denizli’nin Pamukkale ve Çivril ilçelerinde tüketime sunulan taklit ve tağşişli et ve et ürünleri, bakanlık tarafından ifşa edildi. Hamburgerde “kalp”, sucukta ise kanatlı eti kullanıldığı belirlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşişli ürünler listesini güncelledi. Listenin başında Denizli’de tüketime sunulan hamburger ve sucuktaki taklit ve tağşiş yer aldı.

Bakanlığın sitesinde yer alan bilgiye göre, Pamukkale ilçesinde faaliyet gösteren DNC Baget Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi-Baget Burger Kınıklı Şubesinde, dana hamburger köftesinde (çiğ) sakatat (kalp) tespiti yapıldı.

Çivril’de de, Yakupağa Et ve Et Ürünleri Hayvancılık Tarım Ür. Gıda Paz İth İhr. Tic. ve San. Ltd. Şti markası “Yakupağa Mangalcım”ın sucuğunda ise “mekanik ayrılmış kanatlı eti” tespit edildi.

Haberin DevamıReklam




Bakanlığın listesinde, baklavadan zeytinyağına, yoğurttan peynire çok sayıda taklit ve tağşişli ürün de yer alıyor.