Sokak hayvanları için ‘Askıda Mama’ kampanyası – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
14 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Sokak hayvanları için ‘Askıda Mama’ kampanyası

Sokak hayvanları için ‘Askıda Mama’ kampanyası

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Aralık 2023 Salı - 13:02Güncelleme: 12 Aralık 2023 Salı - 13:03
Sokak hayvanları için ‘Askıda Mama’ kampanyası

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, sokak hayvanlarının aç kalmaması için “Askıda Mama” kampanyası başlatıldı.

Petshop sahibi İlknur Şahin, sokak hayvanlarının beslenmesi için "Askıda Mama" uygulamasını başlattı. Hayvan sahiplerinin maddi sıkıntılarından dolayı evcil hayvanlarına mama parası bulamayıp sokağa atmasını engellemeyi hedefleyen duyarlı esnaf, başlattığı kampanyayla bu tür sorunların önüne geçmeyi ve soğuk havalarda sokak hayvanlarını doyurmayı hedefliyor.

Hayvanseverlerin verdiği destekle alınan yiyecekler, şehrin farklı noktalarına konulan mama kaplarıyla sokak hayvanlarına ulaştırılıyor. Takdir toplayan kampanyayı kış sezonu boyunca devam etmeyi amaçlayan Şahin, aldığı mamaları havaların iyice soğudu ve yiyecek bulunması zor olan noktalara götürüyor.

ŞEHRİN UZAK YERLERİNE MAMA BIRAKIYOR

“Askıda Ekmek” uygulamasından esinlendiğini ve bunu sürekli hale getirmek istediğini ifade eden Şahin, “Çocukluğumdan beri hayvanlar ile iç içe yaşıyorum. Hayvan beslemelerine özellikle kış aylarında çıkıyorum. Çünkü şehir merkezine uzak olan bölgelerde hayvanlar daha çok aç kalıyor. İnsanların maddi durumlardan dolayı sıkıntı yaşadıkları için 'Askıda Mama' uygulaması aklıma geldi. Bazı hayırseverlerden bağış alıyorum. Aldığım bağışları sokak hayvanlarına dağıtıyorum ve ihtiyaç sahiplerine ürün olarak veriyorum” dedi.

"KUMBARASINDAKİ PARALARI DA GETİRENLER OLUYOR"

7'den 70'e herkesin kampanyaya destek vermeye başladığını anlatan İlknur Şahin, "Kampanyamızı görenler destek vermeye başladı. Onların desteği bizim için çok önemli. Çünkü sokakta yaşayan çok fazla hayvanımız var. Çocuklarda kampanyaya karşı çok duyarlılar ve kendi kumbarasındaki paraları da getirenler oluyor. İnşallah şehrimizdeki her bir canlıya dokunacağız” diye konuştu.

“HAYVANLARIMIZI BESLEMEMİZ İÇİN ESNAFLARA ÜCRETSİZ MAMA KABI VERİYOR”

Duyarlı esnafın başlattığı kampanyaya destek veren Perihan Sulekoğlu ise, hava sıcaklığın iyice düştüğü bu aylarda sokak hayvanlarına daha çok yardım yapılması gerektiğini belirtti. Takdir toplayan yardımın birçok esnaf için örnek olması temennisinde bulunan Sulekoğlu, “Bu cadde üzerinde sürekli gelip geçiyorum. İlknur Hanım sayesinde bulunduğumuz cadde üzerinde hep mama kapları su dolu oluyor. Hayvanseverlik konusunda esnafımız gerçekten çok iyi. Hatta hayvanlarımızı beslememiz için çevredeki esnaflara ücretsiz mama kabı veriyor. Biz de onun sayesinde sokaktaki canlılara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu açıdan İlknur Hanımı tebrik ediyorum” ifadeledini kullandı.

DENİZLİ (İHA)