Sıcaktan bunalanlar karlı şurupla serinliyor – D20Haber
04.07.2024, Perşembe
21 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Sıcaktan bunalanlar karlı şurupla serinliyor

Sıcaktan bunalanlar karlı şurupla serinliyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Temmuz 2024 Salı - 15:02Güncelleme: 2 Temmuz 2024 Salı - 15:02
Sıcaktan bunalanlar karlı şurupla serinliyor

Denizli'de sıcak havadan bunalan vatandaşlar, akşam vaktinde aileleriyle serinlemek için Başkarcı Mahallesi’ne karlı şurup için akın ediyor.

Merkezefendi’nin Başkarcı Mahallesi, sıcak havadan bunalanların serinlemek için gitti adres haline geldi. Kent merkeziyle hava sıcaklığının önemli derecede fark edildiği mahalle, aynı zamanda kış aylarında Başkarcı Dağı’na depolanan karların şurup ile karıştırılıp ikram edilmesiyle de biliniyor. Kar, aromalı şuruplar ile karıştırılarak ikram ediliyor.

Haberin DevamıReklam




Sıcaklıkların yükselmesiyle misafirlerinin yoğunlaştığını kaydeden esnaf Ali Rıza Kuru, “Sıcaktan aşağıda bulanan buraya geliyor. Karlı şuruplarımız leziz, soğuk, buz gibi. Serinlemek isteyenler buraya geliyorlar. Dağdan toplanıp, soğuk hava deposunda saklanıp tekrardan bize geliyor. Bizler de burada müşterilerimize ikram ediyoruz. Denizli’de sıcaktan bulananlar buraya akın ediyor” dedi.

Kent merkezindeki sıcak havadan bunalarak Başkarcı Mahallesine geldiklerini ifade eden Mehmet Kocaeyüp ise, “Çaybaşı Mahallesi’nden Başkarcı Mahallesi’nin buz gibi havasını geldik. Buraya gelirken yolda hemen havanın değiştiğini anlarsınız. Böyle bir mahallemiz olduğu için çok mutluyuz. Kışın özellikle toplanıp toprağa gömüldükten sonra çıkartılıp burada doğal olarak karlı şurup yapılıp serinlemek keyifli oluyor” ifadelerini kullandı.

DENİZLİ (İHA)