Sağlık çalışanları ücret artışı isteyerek iş bıraktı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Sağlık çalışanları ücret artışı isteyerek iş...

Sağlık çalışanları ücret artışı isteyerek iş bıraktı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Aralık 2021 Pazartesi - 14:04Güncelleme: 6 Aralık 2021 Pazartesi - 14:09
Sağlık çalışanları ücret artışı isteyerek iş bıraktı

Denizli’de bir grup sağlık çalışanı, doktorlara sağlanan ücret artışının kendileri için de yapılmasını isteyerek, iş bırakma eylemi yaptı.

Türk Sağlık Sen Denizli Şubesi üyesi bir grup, ekonomik sıkıntılarına dikkat çekmek amacıyla iş bıraktı. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) hastanesi önünde toplanan sendika üyeleri, ücret zammından tüm sağlık çalışanlarının yararlandırılmasını istedi.

Türk Sağlık Sen Denizli Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, buradaki konuşmasında, problemlerine dikkat çekmek için geçen hafta perşembe günü açıklama yaptıklarını, Cuma günü işe bir saat geç geldiklerini anımsattı. Bugün de iş bırakarak tepkilerini dile getirdiklerini söyleyen Öztürk, şöyle konuştu:

“Bizim talebimiz ve tüm sağlık çalışanlarının beklentisi makul, sürdürülebilir ve kalıcı bir ücret politikasının benimsenmesi, sağlık çalışanlarımızın tamamının bundan faydalanmasıdır. Doktorlarımız zammı hak ediyorlar, yapılsın bir itirazımız olmaz, olamaz. Bizim isteğimiz tüm sağlık çalışanlarının ücretlerinin arttırılmasıdır. Çünkü sağlık çalışanlarımızın tamamı ekonomik sıkıntı yaşamaktadır. Çünkü tüm sağlık çalışanlarının ücretleri erimiştir. Bir günde hem açıklanıp hem de TBMM’de kabul edilen düzenleme eksik olmuştur. Pandemide omuz omuza cephede savaş veren kahramanlar, tüm zorluklara rağmen hiç yılmadan devletine ve milletine hizmet eden cefakarlar, kısacası cefanın talipleri sağlık çalışanlarımızın tamamıdır. Ayrı, gayrı olmaz. Sağlık çalışanları bir bütündür. Sağlık hizmetleri bir ekip işi olduğuna göre bu ekibin her bir çalışanı değerlidir. Bizde çalışanlara bir bütün olarak bakarız. Ne ayrımcılığı kabul ederiz ne de ekonomik kayıplarımızın görmezden gelinmesine razı oluruz.

Çalışanları memnun edecek, sağlık kurum ve kuruluşlarının tamamında görev yapan çalışanları kapsayacak makul bir ücret artışı bekliyor ve ümit ediyoruz. Sağlık müdürlüklerinden toplum sağlığı merkezlerine, aile hekimliğinden acil sağlık hizmetlerine, bakanlık hastanelerimizden üniversite hastanelerine kadar sağlık kurum ve kuruluşlarımızın tamamında görev yapan tüm çalışanlarımız ve mesai arkadaşlarımıza bu artış yapılmalıdır.”