Buldan’da yanan orman alanına fidan dikimi yapıldı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Buldan’da yanan orman alanına fidan dikimi...

Buldan’da yanan orman alanına fidan dikimi yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Kasım 2021 Perşembe - 16:55Güncelleme: 11 Kasım 2021 Perşembe - 16:55
Buldan’da yanan orman alanına fidan dikimi yapıldı

Denizli’de, Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" sloganıyla fidan dikimi yapıldı.

Denizli'deki Milli Ağaçlandırma Günü fidan dikme etkinliği, yaz aylarında orman yangını felaketi yaşanan Buldan’ın Türlübey Mahallesi’nde yapıldı.

 

Törene katılan Vali Ali Fuat Atik, törende yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019'da alınan kararla 11 Kasım'ın "Milli Orman ve Ağaçlandırma Günü" ilan edildiğini hatırlattı.

Etkinliğe katılımın yüksek olmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Atik, "Burada ciğerlerimiz yanmıştı. Kara bir gündü bizim için. Yaralarımızı sarmak için söz vermiştik. Çok şükür yaralarımızı sarmaya başladık. Binlerce fidanı toprakla buluşturduk. Bundan sonra Allah'ım bize böyle felaketleri yaşatmasın diye dua edeceğiz" dedi.

Orman Bölge Müdürü Erhan Çetinkaya ise, kent genelinde yıl sonuna kadar 11 milyon 600 bin fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini belirterek, "Kentte yaşayan herkes adına 3 fidan dikmeye çalışacağız. Bu saha 2 Ağustos’ta yanmış ve 766 hektar alan zarar görmüştü. Projelerimizi yaparak dikim planlamalarını tamamladık. Birçok türde ağacımızın inşallah burada yeşereceğini kısa sürede göreceğiz" diye konuştu.

Öte yandan, Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla ilçelerde 17 noktada 62 bin 850 fidan toprakla buluşturuldu.

DENİZLİ (AA)