Merkez Bankası önünde döviz protestosu – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Merkez Bankası önünde döviz protestosu

Merkez Bankası önünde döviz protestosu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Kasım 2021 Çarşamba - 22:23Güncelleme: 24 Kasım 2021 Çarşamba - 22:27
Merkez Bankası önünde döviz protestosu

Denizli’de, Merkez Bankası Şubesi önünde toplanan bir grup, dövizdeki artışı ve zamları protesto etti. Grup, “Geçinemiyoruz, Hükümet İstifa” pankartı açtı.

Bu akşam saatlerinde Merkez Bankası önünde toplanan Emek ve Demokrasi Platformu, dövizde yaşanan artışla gelen zamları basın açıklamasıyla protesto etti. Basın açıklamasını okuyan Havva Meşe, Türk Lirası’nın dolar ve Euro karşısında tarihi bir değer kaybı yaşadığını dikkat çekti.

Ekonomik kaosun maaşları her geçen gün erittiğini dile getiren Meşe, “Undan mazota her şey zamlanıyor. Hepimiz bu kaosun içinde yaşıyoruz, görüyoruz. Tüm bu yaşananlar, hükümetin ülkeyi A’dan Z’ye batırdığının resmidir. ‘Ekonominin kitabını yazdık’ diyen Erdoğan, bu çöküşün baş sorumlusudur. İş bilmezlik ya da hata sonucu değil, göz göre göre, bile isteye ülkeyi uçuruma sürüklemiştir. Her geçen gün yoksullaşan halk, geçinemeyenler, barınamayanlar, atanmayanlar, maaşı gün be gün eriyen işçiler, bir çıkış umudu bulamayan, yurt dışına gitmek dışında seçeneği kalmayan gençler, Erdoğan’ın umurunda değildir. Bu böyle gitmez, hükümet derhal istifa etmeli ve bu rezalete son vermelidir” dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.