Memurlardan bordro yakma eylemi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Memurlardan bordro yakma eylemi

Memurlardan bordro yakma eylemi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Aralık 2021 Çarşamba - 14:01Güncelleme: 15 Aralık 2021 Çarşamba - 14:02
Memurlardan bordro yakma eylemi

Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilciliğine bağlı memur sendikalarının üyeleri, artan enflasyon ve döviz kuru nedeniyle maaşlarının eridiğini belirterek, ek zam talebinde bulundu ve maaş bordrolarını yaktı.

Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı önünde basın açıklaması yapan Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Emre Erdoğan, Son dönemde yaşanan ekonomik gelişmelerin, memur ve emeklileri ekonomik sıkıntıya soktuğunu söyledi.

Geçen sene bugünlerde 7,90 lira olan dolar kurunun 14 liraya geçtiğini, yine geçen yıl 724 lira olan çeyrek altının bugün bin 320 liradan satıldığına işaret eden Erdoğan, “Bir sene içinde ortalama memur maaşı 567 dolardan 365 dolara geriledi. Erime yüzde 35,6. Enflasyon resmi rakamlara göre yüzde 21,31 ama memur maaşına yapılan zam enflasyon farkı da dahil yüzde 16,4. Neresinden tutsak elimizde kalıyor, neresinden baksak maaşlar kuşa dönmüş durumda” dedi.

“TİMSAH GÖZYAŞI DÖKÜYORLAR”

Son bir yılda alım gücünün aylık bin 87 lira eridiğini kaydeden Erdoğan, “Biz, o zaman da söyledik. ‘Bu artış ekonomik gerçeklerle bağdaşmıyor. Seyyanen zam içermeyen, refah payı getirmeyen bir zam, en iyi ihtimalle sıfır zamdır. Gelin bu metne imza atmayın’ diye çağrıda bulunduk. O zaman, memurun idam fermanını imzalayanlar, şimdi çıkmış timsah gözyaşı döküyor” diye konuştu.



“MAAŞLAR ACİLEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

Hükümetin ivedilikle memur ve emekli maaş zamlarını gözden geçirmesini isteyen Erdoğan, “2022 için bütün maaş artışlarının gözden geçirilmesi gerekmektedir. Gerçek enflasyon rakamlarının dikkate alındığı, harcamalardaki artışı karşılayacak kabul edilebilir bir oransal artış, geçmiş dönemlerde yaşanan kayıpların telafisi için ek zam, reel gelir artışı sağlanabilmesi için maaşlara refah payı eklenmesi şart olmuştur. Biz, hakkımız olmayan hiçbir konuyu ve meblağı talep etmiyoruz. Hakkımızdan aşağısına da rıza gösterecek değiliz. Milyonlarca kamu çalışanı, emekli ve aile bireyleri, zaten imzalandığı anda dahi ekonomik geçerliliği olmayan toplu sözleşmenin revize edilmesini beklemektedir. Ekonomik olarak zor günler geçiren milyonların umutlarını boşa çıkarmaya hiç kimse cüret etmesin. Derhal ek zam ve refah payı uygulamasını hayata geçirsin diyoruz” ifadelerini kullandı.

Basın açıklmasının ardından memurlar maaş bordrolarını yaktı.