Site icon D20Haber

Kuzu göbeği mevsimi

Yenilebilen bir mantar türü olan kuzu göbeği, genelde ormanlık alanlarda yetişiyor. Bahar aylarındaki yağmurlar ve güneşin yüzünü göstermesiyle ortaya çıkan kuzu göbeği, bulunması zor mantarlardan olmasına rağmen, meraklıları bugünlerde ormanlık alanların yolunu tutuyor.

Lezzetli ve sağlık açısından yararlı olan mantarı bulabilenler kendilerini şanslı hissediyor. Bulduklarını sosyal medyada paylaşmaları da ilgiyle takip ediliyor.

PAHALI BİR MANTAR

Yaşının kilo fiyatı 600 lira, kurusunun kilo fiyatı da 3 bin liranın üzerinde olan kuzu göbeği mantarı, et ve tavuk yemeklerinin yanı sıra pizzada kullanılabiliyor. Yumurta ile pişirilerek de tüketilebiliyor. Gurmelerin de en fazla tercih ettiği mantar türlerinden olan kuzu göbeğinin çiğ tüketilmemesi uyarısında bulunuluyor.

SAĞLIK AÇISINDAN YARARLARI

Kuzu göbeğinin sağlık açısından da yararları bulunduğu, vücuttaki zararlı moleküllerin atılmasına yardımcı olduğu, kalbe yararlı yüksek miktarda potasyum ve vitaminler içerdiği, D vitamini bakımından zengin olduğu, diyabetin etkilerini azalttığı, göz sağlığını koruduğu belirtiliyor.

Exit mobile version