Kaldığı daireyi çöple dolduran kiracı ortadan kayboldu – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Kaldığı daireyi çöple dolduran kiracı ortadan...

Kaldığı daireyi çöple dolduran kiracı ortadan kayboldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Aralık 2023 Cuma - 12:12Güncelleme: 1 Aralık 2023 Cuma - 12:14
Kaldığı daireyi çöple dolduran kiracı ortadan kayboldu

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, oturduğu daireyi çöple doldurup ortadan kaybolan kiracıya bir türlü ulaşılamadı. Kira alamadığı gibi, sahibi olduğu daire çöple doldurulan ev sahibi, mahalle muhtarının yardımıyla evini temizletebildi. Evden iki kamyon çöp eşya çıkarıldı.

İlçenin Fesleğen Mahallesi’nde evi bulunan Zeliha Daşgün, daireyi M.C. isimli kişiye kiraladı. İddiaya göre, iki yıl kalan kiracı daireyi çöp eşyalarla doldurdu. Daha sonra da kimseye haber vermeden ortadan kayboldu.

 

Ev sahibinin yardım istediği Fesleğen Mahallesi Muhtarı Oğuz Sırlı, İl Sağlık Müdürlüğü, emniyet ve Pamukkale Belediyesi ile irtibata geçti. İşlemlerinin tamamlanmasından sonra çöp evin bulunduğu 999 sokağa gelen ekipler, evin içindeki çöp eşyalar 4 saat süren çalışmayla temizledi. Evden çıkarılan çöpler iki kamyonu doldurdu.

Mahalle muhtarı Oğuz Sırlı, "Vatandaş burayı iki yılda çöp eve çevirmiş. Vatandaş kirayı da ödemeden kaçıp gitmiş. Ev sahibi vatandaşımız iki yıldan bu yana kan ağlıyordu. Bize söyledi, biz de ilgili yerlere ilettik. Çöpler boşaltılarak problem çözüldü" dedi.

Ortadan kaybolan kiracısına sitem eden ev sahibi Zeliha Daşgün de "Bir kiracımız vardı. Çöp topluyordu. Oradan gelir elde ediyordu. Kirasını da tam düzenli ödemiyordu. İki yıldan bu yana da hiç vermiyor. Elektrik su parası ödemedi. Elektrik su faturasını ben ödedim. İki yıldan bu yana hukuken de uğraştım, başaramadım. Allah razı olsun muhtarımız, zabıta memurlarımız beni bu sıkıntıdan kurtarıyor" diye konuştu.

DENİZLİ (İHA)