Kağıt fabrikasının 25 metrelik kulesine izin verildi – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Kağıt fabrikasının 25 metrelik kulesine izin...

Kağıt fabrikasının 25 metrelik kulesine izin verildi

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 3 Mart 2023 Cuma - 20:12Güncelleme: 3 Mart 2023 Cuma - 20:13
Kağıt fabrikasının 25 metrelik kulesine izin verildi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, kağıt üretimi yapan fabrikanın arıtma tesisinde çalışma kapasitesi ve standartlarını artıracağı savunulan 25 metre yüksekliğinde kule yapılmasına izin çıktı. Yüksek kuleye AK Parti, İYİ Parti ve MHP’li üyeler “evet” oyu verirken, CHP’li üyeler “hayır” dedi.

•TIKLAYIN | Kağıt fabrikası bölgedeki 15,5 metre yüksekliğin 25 metreye çıkarılmasını istedi

Akhan Mahallesi’nde üretim yapan Hamburger Turkey Kağıt Üretim ve Ticaret Limited Şirketi, fabrika sahasında yer alan 365 ada, 3 nolu parselde arıtma tesisi için yüksek kule kurmak üzere Pamukkale Belediyesine başvuru yaptı. İmar Komisyonunun fabrika sahasında yaptığı incelemenin ardından talep meclisin gündemine geldi.

Gündem maddesiyle ilgili konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Fabrikada bir arıtma tesisi var. Gelişen koşullarda daha iyi arıtma sağlayacak, doğaya daha az zarar verecek, son güncel gelişmelere uygun bir arıtma tesisi planlanmış. Komisyonumuzda yerinde inceleme yaptı” dedi.

Örki, konuşmasının ardından arıtma tesisi için yapılacak kule için yüksekliğin 15,5 metreden 25 metreye çıkarılmasını talep eden gündem maddesini oylamaya sundu. AK Parti, İYİ Parti ve MHP’den 26 üye 5,7 metre çapında, 25 metre yüksekliğinde olacak kulenin yapımına evet oyu verdi. CHP’li 10 üye ise hayır oyu kullandı.

 

ÖRKİ: EMSAL OLUŞTURMAYACAK

Meclis toplantısı sonrası Genel Yayın Yönetmenimiz Engin Ünal’ın “1/1000 ölçekli uygulama imar planında değişikliği sağlayan düzenleme Akhan Mahallesi’nde kat yüksekliği artışı için emsal olacak mı?” sorusuna Örki, “Emsal oluşturmayacak. Bu değişiklik sanayi tesisine özel. Böyle bir talep gelirse meclisimiz bunu kabul etmez. Kot farkı da kulenin silüeti bozmasını önleyecek” yanıtını verdi.

ŞİRKET: ATIK SU ARITILIP TEKRAR KULLANILACAK

İmar planı değişikliği kabul edilen Hamburger Turkey Kağıt Üretim ve Ticaret Limited Şirketi de IC reaktörlü anaerobik proseslerin kullanımı zorunlu hale geldiğini savunarak, “Modernizasyon ile mevcut atık su arıtma tesisinde daha az enerji kullanılması, daha az atık çamur üretilmesi, arıtma tesisinden çıkacak yüksek kalitedeki deşarj suyunun tekrar üretimde geri kullanılması amaçlanmaktadır” bilgilendirmesini yaptı.

Şirket, anaerobik patenli IC reaktörün (kule) dünyada toplam 1100’den fazla uygulaması olduğunu, bunun yaklaşık 250’sinin kağıt-karton sektöründe kullanıldığını, kuracakları IC reaktörü ile atık suyu arıtıp tekrar kullanacaklarını, bunun Türkiye’deki sekizinci tesis olacağını belirtti.