Halk Eğitimin çiçekçilik kursuna yoğun ilgi – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Halk Eğitimin çiçekçilik kursuna yoğun ilgi

Halk Eğitimin çiçekçilik kursuna yoğun ilgi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Kasım 2023 Cuma - 13:27Güncelleme: 10 Kasım 2023 Cuma - 13:28
Halk Eğitimin çiçekçilik kursuna yoğun ilgi

Denizli’de, Merkezefendi Halk Eğitim Merkezinin düzenlediği çiçekçilik kursuna ev kadınları yoğun ilgi gösteriyor.

Merkezefendi Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan çok sayıda kurstan birisi olan çiçekçilik kursuna ev hanımları ile emekliler katılıyor. Düğün, nişan ve benzeri etkinliklerde ihtiyaç duyulan çiçekleri yapan kursiyerler, kendilerine kazanç kapısı yaratıyor.

Kursa her yaştan katılım olduğunu ve bazı kursiyerlerin çiçekçiliği gelire dönüştürdüğünü belirten Ayşegül Çetin Candoğan, “Burada kursiyerlerle birlikte döner sermaye yapıyoruz. İhtiyaç duyulan malzemeleri Halk Eğitim merkezi alıyor. Biz de çiçekler dekorasyonlar yapıyoruz. Buradan gelen kazançla ile öğrencilerimize katkı payı olarak bir miktar dağıtılıyor. Burada her yaşta öğrencimiz var. Öğrencilerimiz arasında 65-70 yaşa kadar öğrencimiz var. Hobi amaçlı geliyorlar, aynı zamanda yaptığı işlerden para kazanıyorlar. Biz genelde organizasyon şirketlerine çalışıyoruz. Düğünlerde kullanılan çiçekleri yapıyoruz” dedi.

Güzel vakit geçirdiklerini, öğrendiklerinin de kendileri için kazanç kapısı olduğunu ifade eden kursiyer Emine Yıldız, katıldığı kursta orkide, gül ve benzeri çiçekler yaptığını, ortaya çıkardığı ürünlerinden keyif aldığını söyledi.

Merkezefendi Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Harun Maden de, “Kadınlarımız burada çiçek tasarımları yapıyorlar. Döner sermayeye bağlı bir kurs. Burada ki çiçeklerimiz oldukça kaliteli ve değişik bir malzemeden yapılıyor. Toz almayan, solmayan sağlam bir malzemeden yapılıyor ve genelde düğün salonlarına, organizasyon şirketlerine veya evin dekorasyon amaçlı isteyenlere çiçeklerimizi satıyoruz. Oldukça yoğun bir kurstur. Burada kursiyerlerimiz tarafından yapılan ve özellikle okullar için hazırladığımız, öğretmenler gününde öğrencilerin öğretmenlerine verebilecek bir çiçektir. Öğrencilerimiz bunlardan birer tane alıp kocaman bir çiçek demeti oluşturabilirler. Bütün okullara ve öğrencilerimizi böylelikle duyuralım. Almak isteyenleri Merkezefendi Halk Eğitimi bekliyoruz” diye konuştu.

DENİZLİ (İHA)