Arsayı aldı, çitle çevirdi, çam ağaçlarını birer birer doğradı – D20Haber
16.04.2024, Salı
13 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Arsayı aldı, çitle çevirdi, çam ağaçlarını...

Arsayı aldı, çitle çevirdi, çam ağaçlarını birer birer doğradı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Eylül 2021 Cuma - 11:06Güncelleme: 17 Eylül 2021 Cuma - 11:42
Arsayı aldı, çitle çevirdi, çam ağaçlarını birer birer doğradı

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde vatandaşların nefes alabildiği mini koruluk artık yok. Arsanın sahibi, bugün bir kez daha arsaya motorlu testereyle girdi ve daha önce yarım bıraktığı işi tamamladı. Böylece doğaseverlerin emekleriyle 2008 yılında oluşturulan koruluktaki ağaçlar yerle bir edildi.

• Mahallenin ortasındaki çam ağaçları kesildi

Merkezefendi’nin Adalet Mahallesi’nde 10053, 10058 ve 10060 sokakların çevrelediği alanda bulunan mini koruluğu korumaya çalışan çevre sakinlerinin tüm çabaları yetersiz kaldı. Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Merkezefendi Belediyesine imzalı dilekçeler veren, 15 Eylül’de Merkezefendi belediyesine 180 imzalı bir dilekçe daha verip kamulaştırma talebinde bulunan bölge sakinleri, sabah saatlerinde bir kez daha motorlu testere sesiyle evlerinden çıktı.

İzale-i şuyu yoluyla satın aldığı 2 bin 806 metrekarelik arsanın etrafını 9 Eylül’de tel örgüyle çeviren mülk sahibi, haziran ayında yarım bıraktığı ağaç katliamını tamamladı. Gösterilen tepkiye rağmen kalan ağaçlar da kısa sürede kesildi. Vatandaşlar ise gözü yaşlı bir şekilde, engel olamadığı ağaç kesimini izlemek zorunda kaldı.

MİNİ KORULUĞUN HİKAYESİ

Genç çam ağaçlarının katledildiği Adalet Mahallesi’ndeki koruluğun hikayesi 2008 yılına uzanıyordu. Denizli Soroptimist Kulübü ve DOÇEV iş birliğiyle, o dönemin yerel yönetimi Bereketler Belediyesinin tahsis ettiği alanı ağaçlandırdı.

Ağaçlar büyüyüp mini koruluğa dönüşürken, 2014 yılında ilk kesme girişimi yapıldı. Haberlere konu olması ve vatandaşların nöbet tutmasıyla ağaçların kesimi önlendi.

Ancak, bu yılın haziran ayında bir kez daha kesim için harekete geçildi. Koruluğa girilerek, 50 dolayında genç çam ağacı kesildi. Mahalle sakinlerinin tepkisiyle kesim durduruldu. Doğaseverler, en azından kalan ağaçların korunması ve arsanın kamulaştırılması için girişimlerde bulundu. Bu girişimler sonuçsuz kaldı ve kalan ağaçlar da bugün yerle bir edildi.