Mahallenin ortasındaki çam ağaçları kesildi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Mahallenin ortasındaki çam ağaçları kesildi

Mahallenin ortasındaki çam ağaçları kesildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Haziran 2021 Salı - 11:31Güncelleme: 17 Eylül 2021 Cuma - 11:10
Mahallenin ortasındaki çam ağaçları kesildi

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde, “nefes adası” gibi duran genç çam ağaçları kesildi. Kesim işlemine mahalle halkı tepki gösterirken, Denizli Barosu da suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

• Arsayı aldı, çitle çevirdi, çam ağaçlarını birer birer doğradı

Merkezefendi’nin Adalet Mahallesi 10060 Sokak’ta yaklaşık 15 yıl önce ağaçlandırılan, ancak daha sonra imar uygulamasıyla satıldığı öne sürülen arsa üzerindeki genç çam ağaçları kesildi. Çok sayıda genç çam ağacının yerle bir edildiği kesimin arsanın sahibi tarafından yaptırıldığı iddia edildi.

BARO SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Vatandaşların tepkisine rağmen kesim yapılması üzerine Denizli Barosu Çevre Komisyonu üyeleri arsanın bulunduğu 10060 sokağa gitti. Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, konunun takipçisi olduklarını belirterek, “Söz konusu arsa yeşil alandan çıkarılıp imar düzenlemesiyle satılmış. Alan kişi de ağaçları kesmiş. Çevre Komisyonu üyelerimiz kesim yapılan yere gidip sürece müdahalede bulundu. Genç çam ağaçlarının kesilmesiyle ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

VATANDAŞLARIN TEPKİSİ

Genç çam ağaçlarının kesimine vatandaşlar da sosyal medyadan tepki gösterdi. “Mahallede kalan sayılı yeşil alanlardandı”, “Bir aya kalmaz temel kazılır”, “Kökünden alıp başka yere dikmek çok mu zor”, “Yeşil gördüğünüz her yere bina dikilsin gencecik çamlara yeşil alanlara daha çok kıyın” paylaşımları yapıldı.